13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Sinoči se je pokazalo, kdo v resnici vodi vojno proti nacionalni televiziji – se bodo tam končno streznili?

Piše: P. T.  

Čeprav so v oddaji Tarča v četrtek praktično vso pozornost posvetili domnevni vojni, ki naj bi jo proti medijem vodila sedanja vlada, pa je že 24 ur kasneje prišlo do streznitve. 

Kot je sinoči sporočila ljubljanska policijska uprava, se je včeraj okoli 19. ure se je na Kolodvorski ulici odvijal prijavljen protestni shod. »Okoli 20.30 ure je nekaj oseb vstopilo v stavbo tamkajšnje medijske hiše. Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so na kraju posredovali policisti, ki so zagotovili javni red. Policisti o dogodku nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo,« so zapisali v sporočilo. 

Izkazalo pa se je, da je šlo za akcijo radikalnih nasprotnikov cepljenja, ki jih vodi Ladislav Troha. Ker slednji meni, da nacionalni medij ne upošteva njihovih argumentov, se je s svojimi somišljeniki kar osebno oglasil na Kolodvorski in povzročil pravi kraval, saj je morala v zgradbo priti posebej opremljena policijska enota. Kot so povedali na RTVS, so omenjeni protestniki nasilno ovirali delo zaposlenih in onemogočali delovni proces – in to že pred zgradbo, kjer so imeli protestni shod. »Napad, ki smo ga danes doživeli na RTV Slovenija, ni primerljiv z nobenim drugim napadom na medije v Sloveniji,« so zapisali predstavniki RTV v sporočilu za javnost.

Seveda pa velja opozoriti, da je velik del javnosti zelo nezadovoljen s početjem nacionalne RTV, predvsem kar se tiče njenega informativnega programa, ki je očitno v službi določene politične opcije. Zato je sklicevanje na neodvisnost in profesionalnost precej sprenevedavo, a po drugi strani to ne sme opravičevati samovoljnega početja Trohovih protestnikov. A morda bo prav ta incident spomnil vodstvo RTVS in tam zaposlene, kdo jih v resnici najbolj fizično ogroža in da to niso nobeni »janševiki«, saj je znano, da je tudi Troha s svojimi somišljeniki velik nasprotnik sedanje vlade. To se je zgodilo 24 ur po novi sporni epizodi oddaje Tarča, ki je bila deležna veliko kritik, a brez nasilnih izpadov tistih, ki se z usmeritvijo oddaje ne strinjajo. Bo vdor protestnikov dokončno streznil kolektiv RTVS? Bomo videli.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine