10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Šerif iz Ljubljane: Jankovićeva »vojska« napadla lastnike zemljišč, čez katera želi MOL brez dovoljenj graditi sporni kanalizacijski kanal!

Podjetje Javna razsvetljava, ki mora za mestno občino Ljubljana po naročilu ljubljanskega župana Zorana Jankovića v dveh letih zgraditi sporni kanalizacijski kanal C0, da bi mesto dobilo več milijonov evrov visoke subvencije iz evropskih skladov, je dela na različnih koncih na obrobju Ljubljane večkrat poskušalo začeti, a je vsakokrat naletelo na odpor lastnikov zemljišč, saj z njimi MOL nikoli ni sklenila ustreznih pogodb.

A očitno smo na Balkanu, saj teh načrtov ljubljanskega šerifa razen policije ni ustavil še nihče. Prejšnji petek je namreč MOL spet poslala stroje na Ježico, a s precej agresivnejšo metodo – delavcem je bilo naročeno, naj pot z bagrom nadaljujejo, tudi čez ljudi, če bo treba.

Razburljiv petkov popoldan

Petkov popoldan se je skorajda spremenil v pravo kriminalko. Na kraj zločina je hitro prispela tudi ekipa Drugorazredni. Najprej smo našli razjarjene lastnike zemljišč, na poljski cesti, vzporedni z Nemško cesto, pa kup parkiranih traktorjev in drugih vozil, ki so zaprli pot gradbenemu stroju, ko je želel čez zasebna zemljišča nadaljevati pot proti območju Nature 2000, kjer namerava MOL najprej zgraditi zloglasni kanalizacijski kanal C0. Ljudje so to preprečili, nadzornik pa je poskušal voznika bagra prepričati, naj se kljub blokadi ne ustavi. Do tragedije k sreči ni prišlo, pravijo naši sogovorci, saj voznik ni želel upoštevati napotkov svojega nadzornika.

»Delavec seveda ni nor, saj bi on odgovarjal, če bi se komurkoli kaj zgodilo, zato je seveda stroj ustavil,« je dejal Brane Grad, eden od več deset lastnikov zemljišč, čez katera želi v prihodnjih mesecih Zoran Janković graditi sporni kanal C0. »To je nesramno do konca, Janković se obnaša, kot da je ljubljanski šerif. Toda mi smo sredi Evrope, ne kje na Balkanu, zato to tako ne bo šlo,« je bil ogorčen Grad.

Celoten članek preberite v petek v novi reviji Demokracija!

Zadnje novice

Sorodne vsebine