14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Še en politkolesarski petek: protestnikov vse manj, Jenull pa ponovno zbiral denar za kazni! Shod ponovno neprijavljen

Minil je še en petek, ko se brezdelneži in jamrači odpravijo v center mesta in kolesarijo. Tokrat se jih je zbralo še manj. Tisti, ki še vedno vztraja pa je Jaša Jenull, kateremu je danes sporočilo poslal tudi Zmago Jelinčič.

 

Zvodeneli protesti pod imenom “Smrt kontejnarjem”

Zmago Jelinčič je danes pred protestom s poročilom ošvrknil Jašo Jenulla: “Jaša Jenull je rekel, da se izseli iz Slovenije, če vlada do septembra ne pade. Naredili bomo vse, da bo obstala,” je Zmago Jelinčič Plemeniti napisal na svojem twitter profilu.

Sicer pa so se tudi danes zbrali levičarski brezdelneži in skupaaj spet malo kolesarili, povedali kakšno na račun vlade, Jaša Janull, pa je spet predstavil svojega prašička, kamor se stekajo denarna sredstva za njegove kazni.

Več o tem ter o odzivih na družbenih omrežjih si lahko preberete TUKAJ.

Iz PU Ljubljana pa so sinoči poslali naslednje sporočilo:

“Danes, 7. 8. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda.

Shod se je okoli 19. ure pričel na Prešernovem trgu, kjer se je zbralo okoli 1500 protestnikov, ki so odšli po ulicah centra Ljubljane do Vilharjeve ulice, kjer se je nato shod tudi zaključil. Na Trgu republike se je zbralo okoli 50 protestnikov.

Policisti so  opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodek je potekal mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti. Policisti so pri varovanju shoda trenutno ugotovili kršitev Zakona o javnih zbiranjih in kršitev 17. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, ter izvedli 10 postopkov ugotavljanja identitete.

Nadaljuje se zbiranje obvestil glede omenjenih dogodkov in  bodo v primerudodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine