8.2 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

SDS je pred enim letom zakorakala na zmagovalno pot

Pred letom dni smo v stranki SDS prepričljivo slavili zmago na volitvah v Državni zbor RS. Kar četrtina vseh volilnih udeležencev je svoj glas namenila naši stranki. Za vaše zaupanje se vam še danes zahvaljujemo.

Po odstopu Mira Cerarja z mesta predsednika Vlade RS marca 2018 so se parlamentarne stranke zavzele za predčasne volitve v Državni zbor RS, ki so potekale 3. junija 2018 in so bile tretje predčasne državnozborske volitve v zgodovini Slovenije. Volitev se je udeležilo 52,64 odstotka volilnih upravičencev, ki so največ glasov zaupali prav stranki SDS. Kar 24,92 odstotka volivcev in volivk ste zaupanje in glas namenili naši stranki, za kar smo dobili 25 poslanskih mest. Parlamentarni prag je prestopilo še osem drugih strank, in sicer LMŠ, SMC, Levica, DeSUS, Nsi, SNS, SD in SAB. Zmagi na državnozborskih volitvah 2018 sta sledili še zmagi na lokalnih volitvah 2018 in evropskih volitvah 2019.

Predsednik stranke SDS Janez Janša je takrat po prvih neuradnih rezultatih na sedežu stranke podal izjavo za medije, v kateri je jasno izrazil, da bo SDS delala za dobro Slovenije in slovenskega naroda, ter vse pozval k sodelovanju in povezovanju. Med drugim je tudi dejal: “Če bo Slovenska demokratska stranka vodila vlado, bo končno napočil čas, da v celoti začnemo izkoriščati prednosti, ki jih Sloveniji daje članstvu v Evropski uniji. Slovenija je idealno središče evroregije, s središčem v Sloveniji, v Ljubljani ali kje drugje, vse možnosti za to obstajajo, na ta način lahko povežemo naše rojake v zamejstvu, izkoristimo izjemno ugoden geostrateški položaj Slovenije, razvojni potencial in tudi možnosti, ki jih evroregijam dajejo evropski okviri.”

Kot je danes znano, so stranke, ki najbolj kričijo po povezovanju in sodelovanju, le-tega odklonile in zaradi ukrivljenega volilnega sistema sestavile manjšinsko vlado pod vodstvom Marjana Šarca. Ta še naprej deli slovenske državljane in državljanke na prvo- in drugorazredne ter se slabo spopada z notranjimi in zunanjimi izzivi. Zdravstveni sistem je v kolapsu, zdravniki odhajajo, čakalne vrste se podaljšujejo. Sodstvo v Sloveniji zaradi subjektivnega delovanja pod vplivom globoke države izgublja zaupanja državljanov in državljank. Zelo neuspešno se vlada Marjana Šarca spoprijema z ilegalnimi migracijami. Pred nekaj tedni so ilegalni migranti celo ugrabili slovenskega državljana.

Prepričani smo, da če bi vlado vodila Slovenska demokratska stranka, bi to bila vlada za vso Slovenijo, ki bi znala prisluhniti potrebam svojih državljanov in državljank.

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine