10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Šarčeva vlada s tožilstvom uresničuje Kučanovo fatvo z Ilove Gore, da je treba neposlušne in moteče medije, kot sta portal Nova24TV in revija Demokracija, uničiti!

Na portalu Nova24TV in reviji Demokracija si zadnje dni organi pregona kar podajajo kljuke. Minuli teden je bil odgovorni urednik portala in revije zaradi lanskega poročanja portala in revije dvakrat zaslišan, najavljen je že nov policist.

Najprej je po nalogu tožilstva prišel policist bežigrajske policijske postaje, ker naj bi avgusta lani z naslovnico, na kateri se so črne roke stegovale po beli ženski (naslov je bil Z migranti v Slovenijo prihaja kultura posilstev), javno spodbujali sovraštvo po 297. členu Kazenskega zakonika RS (TUKAJ). Pri tej zadevi sta osumljena urednik in novinar Bogdan Sajovic, ki je bil avtor teksta.

Za levičarje sporna naslovnica. (Slika: Demokracija)

Dan kasneje se je odgovorni urednik Jože Biščak soočil s policistom policijske postaje Kranj, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zloraba osebnih podatkov po 143. členu Kazenskega zakonika RS. Objavili smo namreč migrantovo izkaznico za dovoljenje za prebivanje v Sloveniji (TUKAJ), kjer pa so več kot očitno lažni podatki.

Za tožilstvo sporna objava izkaznice z dovoljenjem za prebivanje. (Slika: Facebook)

V četrtek pa so spet klicali iz Policijske postaje Bežigrad v Ljubljani in se zanimali za lansko 36. številko revije Demokracija. Domnevamo lahko, da zaradi poslanskega vprašanja skrajne levičarke Violete Tomić, ki se je zgražala zato, ker je Demokracija pred novim šolskim letom lani objavila priročnik za starše, kako svoje otroke v šolah obvarujejo pred indoktrinacijo aktivistov LGBT (TUKAJ). Kdo bo pri tej zadevi osumljen kaznivega dejanja, še ni znano.

Tudi ta naslovnica naj bi bila sporna. (Slika: Demokracija)

»Policisti, s katerimi sem imel v zadnjih dneh opravka, so bili zelo korektni. Opravljali so pač svoje delo, ki ga pa usmerja tožilstvo, očitno po nalogu aktualne levičarske oblasti, ki ne želi samo utišati opozicijskih medijev, kot sta Nova24TV ali Demokracija, ampak jih očitno želi uničiti,« je dejal odgovorni urednik portala Nova24TV in revije Demokracija Jože Biščak. In še:

»Ne gre več samo za strašenje in ustrahovanje s tisoč in eno ovadbo, če karikiram, kolikor naj bi jih prišlo na tožilstvo in policijo v zvezi z omenjenimi, domnevno spornimi primeri. Ustrahovanja smo vajeni tako na Nova24TV kot na Demokraciji. Zdaj gre za to, da želijo državni organi in aktualna vlada moteče medije izbrisati z obličja zemlje. Začelo se je septembra lani s popolnoma brezveznimi prijavami, stvar je postala resna, ko je Milan Kučan dal na Ilovi Gori ukaz tožilcem oziroma državi in njenim institucijam, češ da brezkompromisno obračunati z vsemi, ki naj bi s svojimi vsebinami, ki niso povšeči levici, širili tako imenovani sovražni govor.«

Rezultat tega Kučanovega govora, kot pravi Biščak, je bila grožnja premierja Marjana Šarca direktorjem državnih podjetij, naj premislijo, ali bodo še oglaševali v opozicijskih medijih, sledil je minister za kulturo Dejan Prešiček in napovedal sankcije za medije, ki bodo širili sovražno vsebino (ni povedal, kaj je to sovražna vsebina), nato je sledila kanonada policijskih vabil in zaslišanj.

»Hm, letos bomo očitno več časa na sodiščih kot v redakciji. To je bil najbrž namen te vlade, ki se kaže ne samo kot največja nasprotnica svobode govora, ampak tudi svobode nasploh. Ampak svobode, to jim sporočam in povem naglas, te dobrine, ne, nje si pač ne bomo pustili vzeti. Vse nas bodo morali pozapreti in na koncu ubiti – kar jim najbrž ne bo težko -, če nas bodo želeli utišati,« je še povedal Biščak in povabil bralce k donaciji reviji Demokracija (TUKAJ) ali k naročilu revije, saj »smo odvisni samo od bralcev« (TUKAJ) ali po telefonu (TUKAJ).

Zadnje novice

Sorodne vsebine