22.5 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

RTV Slovenija, ki si želi pobrati še več denarja preko rtv prispevka, zopet z lažmi nad Zidarja in vaško stražo, Mahnič pa opozarja da je bil glavni namen nove resolucije o strategiji o nacionalni varnosti vohunjenje režima za državljani!

Kot kaže, je za novinarje RTV Slovenije največja grožnja varnosti v Sloveniji belokranjska vaška straža, o čemer so obsežno pisali v novem žaljivem in zavajajočem članku na svojem spletnem portalu MMC RTV SLO, pri tem pa sta sodelovala nekdanji direktor Sove Andrej Rupnik in nekdanji visoki Zaresovec, danes pa “neodvisni strokovnjak” Branko Lobnikar. V članku vaško stražo opisujejo kot paravojsko in jo primerjajo s Štrajersko vardo Andreja Šiška, prav tako pa se zgražajo, da država za družino ne more vohuniti, dokler ta ne povzroča kaznivih dejanj. Vodja vaške straže Blaž Zidar je zgrožen nad takšnim poročanjem MMC RTV SLO in vse zlonamerne očitke odločno zavrača, oglasil pa se je tudi poslanec SDS Žan Mahnič, ki je opozoril, da je temeljni namen omenjene resolucije podelitev dodatnih pooblastil Sovi.

 

V času, ko število nelegalnih migrantov uhaja izpod nadzora, vedno več pa povzročajo tudi kriminala, Državni zbor sprejema novo strategijo o nacionalni varnosti. O tem seveda poroča tudi spletni portal MMC RTV SLO, ki smo ga prisiljeni financirati z RTV prispevkom, v članku na to temo pa se ne sprašujejo o kadrovsko podhranjeni in slabo vodeni policiji ali pa propadajoči vojski, namesto tega so se odločili spraviti na vaške straže, ki za levičarje očitno v teh časih predstavljajo največje varnostno tveganje v državi. K sodelovanju so kot vedno povabili režimske “strokovnjake”, nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Andreja Rupnika in Branka Lobnikarja s Fakultete za varnostne vede.

RTV Slovenije v  članku vaško stražo opisuje kot paravojsko in jo primerja s Šiškovo Štajersko vardo
V celotnem članku na portalu MMC RTV SLO vaško stražo opisujejo kot paravojsko. Za komentar smo se obrnili na vodjo vaške straže Blaža Zidarja, ki takšno blatenje s strani režimske RTV odločno zavrača: “To ni nobena paravojaška skupina! Saj nismo oboroženi, niti nobenih slovenskih ali kakršnihkoli drugačnih insignij ne uporabljamo.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine