15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

RTV Slovenija je novico o nagradi, ki jo je včeraj prejel premier Janša, očitno zamolčala

Piše: J. S.

Včeraj smo že poročali o tem, da je slovenski premier Janez Janša prejel nagrado Osebnost leta 2020 Srednje in Vzhodne Evrope.  

Očitno pa ta novica ni dosegla informativnega programa nacionalne televizije – vsaj tako nam sporočajo bralci, ki trdijo, da novice o tem niso zasledili. Ob preverjanju spletnega portala RTV Slovenije smo se tudi sami prepričali, da RTV Slovenija o tem sploh ni poročala.

Urednik Demokracije Jože Biščak je na Twitterju zapisal:

Pisala nam je tudi bralka, ki je spletno stran RTVS pregledovala sinoči ob 23h, ko je bila novica o nagradi stara že nekaj ur, vendar ni našla ničesar. Zato je zelo nezadovoljna s poročanjem RTVS. »Že kar nekaj časa, če želim izvedeti kaj se dogaja v Sloveniji, kaj dela vlada moram iskati novice pri drugih virih,« je zapisala in opozorila tudi na neprofesionalno poročanje z blejskega strateškega foruma. Po njenem mnenju je HRT temu dogodku namenila veliko več časa kot TVS.

»Kot prisilna plačnica prispevka za RTV zahtevam poročanje o delu vlade!« je dodala.

Sicer so včeraj in danes o podelitvi nagrade Janezu Janši za osebnost leta 2020 na Poljskem, kjer je dogodek bil, poročali vsi poljski mediji, ne glede na ideološko usmeritev.

Kasneje je portal nacionalne televizije objavil novico, a brez fotografij, čeprav so te prosto dostopne na portalu kabineta poljskega predsednika vlade.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine