11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Razkrivamo, kdo je v resnici Mihael Bellis, ki na facebooku širi propagando za splošni upor proti oblasti! Presenečeni boste!

V zadnjem času je v medijskem prostoru zaokrožilo sporočilo, ki ga je razširil Mihael Bellis, ki se je lotil načrtovanja nekakšnega gverilskega upora proti oblastem. O tem smo sicer poročali TUKAJ.

 

No, zadeva deluje skoraj kot slaba šala, glede na to, da Mihael Bellis omenja tudi PTT Slovenija, torej družbo, ki je bila že v devetdesetih letih, torej kmalu po osamosvojitvi Slovenije, ukinjena ter razdeljena na Telekom Slovenije ter Pošto Slovenije. Lahko bi rekli, da je malce obtičal v času in morda tudi v svojem svetu.

Toda kdo je v resnici Mihael Bellis? Kot je mogoče opaziti, ima na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani svojo kopirnico in papirnico (Elis center). Toda to ni njegovo pravo ime. Izvirno se namreč imenuje Miran Plohl, ki se je kakih trideset let nazaj ukvarjal z rokohitrstvom in celo gostoval v razvedrilnih oddajah nacionalne televizije (takrat še TV Ljubljana – glej posnetek). V mladih letih je vstopil k frančiškanom in postal duhovnik, vendar je dokaj hitro zapustil redovniški ter duhovniški stan, kasneje pa je izstopil celo iz Cerkve in odprl internetno stran, v kateri je divje napadal Cerkev, zlasti frančiškane in sedaj že pokojnega ljubljanskega nadškofa Alojzija Šuštarja. Poročil se je z Ivico Dornik in si k svojemu priimku dodal še njenega. Januarja 1997 pa je v UKC v Ljubljani umrl njun desetmesečni sin Christian, kar je bila prava drama, saj sta se starša zaradi domnevnega zanemarjanja otroka znašla na zatožni klopi. Namreč, Christian je na pediatičnem oddelku kliničnega centra umrl zaradi možganske krvavitve, vnetja pljuč, slabokrvnosti in pomanjkanja krvnih beljakovin. Miran Plohl Dornik je ob tem trdil, da je bila sinova smrt posledica neustrezne zdravniške nege, ne pa nemara veganskega prehranjevanja otroka. Vsa obtoževanja, češ da sta krivca starša, pa na bi bila le del dolgoletne tihe gonje uradne rimskokatoliške cerkve zoper njega in njegovo družino, je leta 1998 trdil za revijo Mag.

Kakorkoli že, tudi onadva nista mirovala in proti medijem, ki so pisali o tem, vlagala tožbe. O tem je sicer veliko pisal tudi že propadli tednik Mag, za katerega je Miran Plohl Dornik (alias Mihael Bellis) povedal precej krepkih izjav o tem, kako ima Vatikan vse pod nadzorom – očitno tudi slovenska sodišča.

No, ob tem naj spomnimo na še eno zanimivo dejstvo: hči Ivice Plohl Dornik (ki se je tudi vmes preimenovala, postala je Iviliana Bellis) iz prvega zakona je sicer v Sloveniji zelo znana Savina Atai, ki je nedavno spregovorila o spolni zlorabi v krogu družine, kjer naj bi jo zlorabljal mamin partner (domneva se, da je to prav omenjeni Michael Bellis), ob tem pa problematizirala tudi norčevanje nekdanjega režimskega humorista Toneta Fornezzija Tofa iz njene bolečine (več TUKAJ). Njena izpoved je srhljiva, saj naj bi jo storilec prisilil v oralni spolni odnos, ko je bila sama stara le devet let. Nato pa je enega od njegovih naslednjih pritajenih prihodov v sobo posnela na kasetofon, a pred sodiščem posnetek ni veljal za dokaz, saj je bil narejen v nasprotju z voljo storilca. Zlobni jeziki trdijo, da tokrat vendarle ni imel Vatikan vse pod nadzorom.

Kakorkoli že, Bellis sicer na facebooku odkrito agitira proti nošenju mask, vse skupaj pa sicer močno spominja na anarhistično usmeritev, ki je zadnje čase zelo popularna.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine