24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Razkrita še ena levičarska lažna novica: Dveletna Yanela, ki je postala obraz »ločevalne krize« v ZDA, ni bila nikoli ločena od matere!

»V obmejnem mestecu McAllen je ura enajst. Jok dveletne iskalke azila iz Hondurasa v svetlo vijoličnem puloverju para nočni zrak. Odvzeli so jo materi. Fotograf agencije Getty gleda, ko se deklica, ki jo prevzema strah pred ločitvijo, zlomi.«

Poročilo o dveletni deklici iz Hondurasa, ki so jo ameriški obmejni policisti domnevno ločili od matere, je zaokrožilo po svetu. Deklica je čez noč postala obraz trenutne migrantske politike administracije Donalda Trumpa. Tako zelo, da bo njena fotografija (ob predsedniku Trumpu) na naslovnici revije Time.

Prihajajoča naslovnica revije Time z dveletno Yanelo. (Slika: Twitter)

Zadeva bi bila kruta, če bi bila resnična. Pa ni. Novica je bila le ena v vrsti lažnih novic levičarskih medijev. Preiskovalni novinarji britanskega Daily Maila so namreč odkrili očeta deklice. To je Denis Javier Varela Hernandez, ki je spregovoril o svoji ženi Sandri (32) in hčerki Yaneli (2). Novinarjem je povedal, da Yanela ni bila nikoli nasilno ločena od Sandre. Če je že kdo otroka ločil od staršev, je bila to njegova žena, ki je kljub njegovemu nasprotovanju plačala tihotapcem 6000 ameriških dolarjev, da njo in hčerko pretihotapijo v ZDA.

Nekateri mediji so razkrili, da je bila ločitev dveletne Yanele levičarska lažna novica. (Slika: PrintScreen)

»Tri tedne ni bilo glasu od nje, nisem vedel, kaj je z mojo hčerko, dokler njene slike nisem videl v medijih. Odločil sem se, da spregovorim,« je povedal novinarjem Daily Maila in dodal, da razmere v Puerto Cortesu, kjer dela kot vodja pristanišča, sicer niso bile idealne, a spet ne tako slabe, da bi šel v ZDA. A Sandra se je kljub temu odločila, da poišče azil v ZDA.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine