5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Razkrinkani lažnivec – nekdanji obveščevalec Peinkiher bo moral zaradi laži in žalitev na račun osamosvojitelja Krkoviča plačati odškodnino v vrednosti 7.250 evrov!

Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da bo moral nekdanji obveščevalec in orodje globoke države Anton Peinkiher zaradi lažnivih izjav, s katerimi se je grobo spravil nad osamosvojitelja Antona Krkoviča, plačati odškodnino v vrednosti 7.250 evrov in poravnati pravdne stroške v vrednosti 5.755,98 evra. Peinkiher bo moral prav tako na svoje stroške odrediti objavo preklica izjav in opravičila v časopisu Dnevnik, časopisu Delo in na spletnem portalu nacionalne televizije MMC RTV SLO

 

Neresnične izjave so bile objavljene v prispevkih “Čigav bordel?” z dne 8. aprila 2016 v časopisu Dnevnik, “Tudi v vojni ni vse dovoljeno” z dne 31. marca 2016 v časopisu Delo, “Prejeli smo: Janša in Krkovič” z dne 23. septembra 2014 v časopisu Delo in na spletnem portalu MMC RTV SLO ter “Nobena resna država ne prepušča varnosti prostovoljcem in skrajnežem” z dne 30. aprila 2016 v časopisu Delo.

Peinkiher, ki ga mnogi označujejo kot osebo, ki je ves čas služila partiji in se na vse možne načine angažirala kot nekdanji strokovnjak JLA za področje specialnega delovanja KOS, je neresnično navajal, da naj bi Krkovič v osamosvojitveni vojni  za Slovenijo zaradi panike in nesposobnosti počel tudi kazniva dejanja z nedolžnimi mrtvimi in druge “neumnosti” s hudimi posledicami, kot je nepotrebna sestrelitev helikopterja nad Ljubljano. Krkovič naj bi po besedah Peinkiherja skupaj z Janezom Janšo preko Kočevske Reke organiziral grosistično prodajo slovenskega orožja in streliva Hrvatom za slovensko obrambo. Lažno je tudi navajal, kako naj bi Krkovič skupaj z Janšo zlorabljal vojsko in državo v primeru afer Mariborsko orožje in Depala vas in da naj bi Krkovič vedno, ko je bilo potrebno kaj narediti za varnost države, zatajil.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine