2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Pritiski na predsednika državnega sveta Alojza Kovšco se stopnjujejo – levičarji že zahtevajo ukinitev državnega sveta

Pred časom smo že pisali (TUKAJ), da vstajniki »brusijo kose« in stopnjujejo pritisk na predsednika državnega sveta Alojza Kovšco. Slednji namreč nastopa kot glas razuma, predvsem pa jih moti, da ga v bran jemljeta Nova24tv in tednik Demokracija.

 

Dogajanje na twitterju dokazuje, da se očitno pripravlja ofenziva. Kot je razvidno, se je proti Kovšci oglasil Matej Klarič, pa tudi razvpita levičarja Anton Peinkiher in Janez Stariha. Predvsem so takšni napadi preko twitterja zanimivi zato, ker se Kovšca sicer precej oglaša na twitterju in napadalcem tudi argumentirano odgovarja.

Kot opozarjajo naši viri, pa je ofenziva na twitterju le uvod v splošno medijsko ofenzivo in že v prihodnjih tednih se lahko zgodi tudi kakšna umazana afera, v katero bodo seveda vpletli predsednika državnega sveta.

Je pa ob vsem tem tudi hecno, da so se levičarji pred leti norčevali iz zahtev SDS po preoblikovanju državnega sveta (če že ne ukinitvi), sedaj pa sami terjajo ukinitev. Razlog je verjetno tudi v tem, da so državni svetniki izglasovali veto na razvpiti zakon o financiranju šol, ki ob ponovnem glasovanju v državnem zboru ni bil izglasovan. No, da ne pozabimo na parlamentarno preiskavo zlorabe organov pregona v primeru Franca Kanglerja…

Zadnje novice

Sorodne vsebine