11.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Primitivizem dolgoletne indoktrinacije v izobraževalnem sistemu: Študenti za demokratično družbo bi demokratično družbo dosegli s smrtjo nasprotnikov

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Dr. Olaj, kako gre kemoterapija? Upam, da slabo. Medicina res nima dosti izkušenj z zdravljenjem raka ženskega reproduktivnega, ko je cel pacient ena sama pizda. Naj bo to svarilo vsem preostalim Janševim prostitutkam glede nevarnosti HPV,” je na družabnem omrežju Twitter zapisal profil z imenom Študenti za demokratično družbo.

Dolgoletno vladanje komunistov in njenih naslednikov je v slovenski družbi pustilo uničujoče sledi. Z obvladovanjem medijev in izobraževalnega sistema so vzgojili cele generacije “totalitarno poškodovanih” oseb, ki jim demokracija in demokratične vrednote niso intimna opcija. Sprejemajo zgolj vladavino “naših”, vsakršno menjavo oblasti bi po vzoru svojih revolucionarjev zamenjali tudi na silo. Kot lahko vidimo se na socialnih omrežjih odvija divja vojna, v kateri ti nasledniki ne izbirajo besed. Študenti za demokratično družbo bi svojim nasprotnikom privoščili vse najslabše – tudi smrt. Iz preteklosti vemo, da s poboji nasprotnikov niso dosegli demokratizacije, temveč so družbo popeljali v nasilni totalitarizem in revščino.

S tem zapisom je omenjeni profil razkril svojo izrazito nenaklonjenost generalnemu direktorju policije dr. Antonu Olaju in pa aktualni oblasti. Seveda ima v demokratični družbi vsakdo pravico do lastnega razmišljanja, nima pa pravice nekoga na primitiven način žaliti nasprotno mislečega. Odklonski način obnašanja sicer pove največ o primitivcu samem. Olaja je namreč pisec tvita označil za žensko, ki ji želi smrt. Čeprav je v opisu profila mogoče prebrati, da naj bi šlo za satirični Twitter profil, je jasno, da pisec omenjenega tvita nima pojma, kaj satira sploh je. Satira je namreč v prvi vrsti kritika, ki na smešen in posmehljiv način prikazuje napake in jih s tem kritizira.

Vir: Twitter

Sodeč po objavah Twitter profila Študenti za demokratično družbo je mogoče videti, da se omenjeni pisec tvita ni prvič spravil na Olaja. Med drugim je namreč v preteklosti zapisal naslednje: Ste danes že užalili Olaja? Kaj še čakate!”; “Anton Olaj je edini daddy v uniformi, ki ga naši gej člani ne bi pod nobenim pogojem nategnl.”; “Pretekle generacije so v bitki za svobodo zastavile svoja življenja. In dolžnost kliče tudi nas. Vse kar tvegamo mi je denarna kazen in do pol leta zapora. In vse kar moramo storiti je povedati Olaju naj žre drek in crkne.” Objavil pa je tudi žaljivo fotomontažo, ki jo lahko vidite spodaj.

Vir: Twitter

Žaljivi uporabnik Twitterja, ki skriva svoje pravo ime, je očitno nenaklonjen narodno-zabavni glasbi. Napisal je namreč: “Smrt narodnozabavni glasbi – svoboda ušesom!” in podal prepričanje, da bi bilo potrebno harmonike zmetati v jame. Naklonjen pa ni niti poslancu DeSUS Branku Simonoviču, ki ga je označil za žensko. “Branka Simonovič se je ločila od DeSUS: “Zdaj sem svobodna ženska”. You go girl”,” je namreč zapisal. Solidarnostni energetski dodatek, ki ga je vlada sprejela z namenom omilitve posledic zaradi visokih cen energentov v višini 150 evrov, je omenjeni označil kot  predvolilni diabetes in pripisal naslednje: “To niso predvolilni bombonči, to je predvolilno fafanje kurca po romantični večerji (in JA, Jernej pogoltne).” ““Rado Pezdir” je to kar rečeš če si ful prbit in te nekdo vpraša če si gej, je zatrdil glede Pezdirja. Očitno pa mu sodeč po objavah ni po volji niti Robert Golob.

Vir : Twitter
Vir: Twitter
Marsikdo se ob pregledu objav omenjenega profil vpraša, kako je mogoče, da se tako sovražnih profilov ne zablokira. Nedvomno bi bilo prav, da pristojne službe končno odreagirajo. Očitno je bolj kot obsodba odklonskega dejanja pomembno, da se zagotavlja svoboda govora. Se mar kdo čudi, da se v javnosti pojavljajo grožnje s smrtjo? Če se sovražno vedenje tolerira, so namreč te logična posledica. Si res želimo živeti v takšni družbi?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine