17.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Predsednik Super lige Florentino Perez ostro čez Čeferinu: “Uefa naj se spremeni, nočemo predsednika, ki tako žali”!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Prvi predsednik novoustanovljene nogometne Super lige Florentino Perez in dolgoletni prvi mož madridskega Reala je v ponedeljek zvečer stopil pred kamere, kjer je v oddaji El Chiringuito pojasnil nastanek nove lige. Ostro se je tudi odzval na Čeferinove obsodbe in žaljenje Andree Agnellija, Perezovega zaveznika in predsednika Juventusa. “Kar predsednik Uefe ne sme, je žaliti, kot je užalil Agnellija. Nepredstavljivo! Uefa naj se spremeni, nočemo predsednika, ki tako žali! Ne vem, kako si to predstavlja v demokratični Evropi!” 

Prav tako je Čeferinove grožnje, da klube, ki bodo šli v to ligo zaprtega tipa, čakajo izključitve iz tekmovanj in da igralci iz teh klubov ne bodo smeli igrati za reprezentanco, označil za nedopustne. “Uefa igralcem grozi z izključitvijo, a lahko so mirni, to se ne bo zgodilo, to je nezakonito. Reala ne bodo izključili ne iz prvenstva ne iz lige prvakov. Uefa je monopolist, a tega je konec.”

V oddaji se je Perez dotaknil tudi o Uefinem predlogu prenove lige prvakov, ki stopi v veljavo leta 2024: “To je absurd, do takrat bomo vsi že mrtvi!” Superligo želijo začeti že avgusta, ob dialogu z Uefo lahko počakajo 1 leto. Pravi, da liga ne bo zaprta, kakšen bo kriterij za vabila, še ni dorečeno.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine