4.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Predsednik SDS komentira “mirovno” izjavo predsednice republike: “Krokodilje solze in prazne vsegliharske fraze ne bodo spremenile popolnoma nič”

Piše: G. B. 

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je s posebno javno izjavo o Izraelu in Hamasu obrnila na mednarodno javnost. Vendar je bila pri tem precej vsegliharska, češ naj se “Hamas in Izrael pogledata v ogledalo”, kar pomeni, da sta oba enako kriva za dogajanje. 

Kot pravi, v Gazi umirajo otroci,  kar je sicer res. “Nasilno uveljavljanje svojega prav na račun življenj nedolžnih, celo novorojenih in nedonošenih otrok, je nedoumljivo. Pridružujem se generalnemu sekretarju ZN v pozivu obema vpletenima stranema k takojšnji prekinitvi napadov na civilno prebivalstvo in otroke Gaze. Tudi vojne imajo pravila, ki veljajo za vse,” je zapisala.

Na njen zapis pa se je že odzval predsednik SDS Janez Janša, ki se sicer strinja, da so otroci žrtve. “Palestinski otroci v Gazi so žrtve. To je žalostno in srce parajoče dejstvo. So edini tam, ki objektivno sami niso krivi. Res jih učijo pobijanja Judov, vendar so kljub temu žrtve. Saj ne odločajo o učnih programih šol. Vendar pa za te žrtve nista enako kriva Izrael in Hamas, kot to trdi Nataša Pirc Musar,” meni. 

Naštel je tudi razloge:

1. Izrael že desetletja uporablja rakete predvsem zato, da zaščiti lastne otroke, medtem ko Hamas uporablja lastne otroke v šolah in bolnicah zato, da pod njimi in ob njih skriva rakete, s katerimi pobija izraelske otroke oziroma civiliste.

2. Palestinski teroristi so ob zadnjem napadu načrtno pobijali, posiljevali, mučili in ugrabljali Izraelske in tuje ženske in otroke oziroma civiliste. Nato pa so se skupaj z ugrabljenimi umaknili v rove in bunkerje pod šolami in bolnišnicami v Gazi. V rove, zgrajene z zlorabo mednarodne humanitarne pomoči, ki v Gazi 100% gre skozi roke Hamasa. Ki je tam oblast. Izvoljena.

3. Izraelska vojska ob napadih na teroriste ne pobija načrtno civilistov in še posebej ne otrok, kot to skuša prikazati levičarska propaganda. Po izraelskih zakonih je to zločin.

4. Izraelskemu vojaku, ki bi storil kaj takega, kot so palestinski teroristi počeli civilistom ob vdoru v Izrael, bi sodili za težko kaznivo dejanje. Medtem pa so Palestinski teroristi v Gazi večinoma pozdravljeni kot heroji. Kot takšni se pojavljajo tudi v šolskih učbenikih.

5. Vodje Hamasa ki se skrivajo za otroci in talci, so natančno vedeli, da z zadnjim terorističnim napadom in pobojem skoraj 2000 civilistov iz Izraela in drugih držav, kakšna bo neizogibna reakcija prizadetega Izraela. Načrtno in zavestno so žrtvovali lastne ljudi za tuje račune, za koristi Moskve in Teherana. Skrajna podlost, je še zapisal Janša. 

Kot je še zapisal prvak opozicije na omrežju X, predsednica republike vsem tem dejstvom navkljub mirno izenači teroristično organizacijo Hamas ter prijateljsko državo Izrael. “In Slovenijo osmeši ter poniža pred vso trezno mednarodno javnostjo. Če pa res verjame, da lahko teroriste po mirni poti prepriča, da vrnejo ugrabljene talce, naj se odpravi v Gazo in to stori. Krokodilje solze in prazne vsegliharske fraze ne bodo spremenile popolnoma nič.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine