4.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Prebivalci Strug kličejo na pomoč, a jih nihče ne usliši!

Piše: M. P. (Nova24TV)

“Vsa naša prizadevanja za rešitev naselja Struge, sanacijo plazu, reke Savinje in s tem naših hiš so naletela na gluha ušesa. Dne 11.10. 2023 mineva deseti dan od naše zahteve, da se začne reševati naselje, oziroma da se vsaj sestanemo z odgovornimi institucijami. Žal, ampak res žal moramo na glas povedati, da ne moremo verjeti da se nam kaj takega dogaja, da nismo vredni niti tega, da se naše stanje ne zazna kot res nujno in da nismo vredni niti tega, da nas odgovorni pokličejo in se sestanejo z nami na samem kraju vodne katastrofe,” so v javnem sporočilu zapisali prebivalci Strug v zgornji Savinjski dolini, ki jih je avgustovska vremenska ujma močno prizadela.

Kot so sporočili “Strugarji”, se v njihovih domovih še vedno nahaja ogromna količina vlage, hiše so še vedno spodjedene od vode, zasilni vodovod bo ob nizkih temperaturah zamrznil, v notranjosti hiš čedalje bolj odpada omet, ploščice, vlaga načenja stabilnost oz. statičnost hiš, v nenaseljenih hišah je mesto duhov.

Kljub zagotovilom občine Luče, da lahko uredijo ustrezen vodovod do hiš, slednjega ni mogoče urediti, ker bi bilo potrebno hiše statično zabetonirati, a žal to ni mogoče.

Če ne bodo uslišani, sledi zaprtje ceste
“Torej trud lokalne skupnosti in naš trud je zaman, je glas vpijočega v puščavi,” zaradi česar jim ne preostane nič drugega, kakor da uresničimo njihovo napoved – zaprtje ceste proti Logarski dolini. “In to se bo zgodilo,” zagotavljajo in se v naprej opravičujejo Lučanom, Solčavanom in prebivalcem Logarske doline, jih prosimo za razumevanje v želji, da jim stojijo ob strani in jih podpirajo pri ohranitvi naselja Struge.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine