0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Pozor: Nevladne organizacije organizirajo nevaren antisemitski shod

Piše: A. H. (Nova24TV)

Gibanje za pravice Palestincev namerava organizirati shod v četrtek, 19. oktobra, ob 17. uri, na ljubljanskem Trgu republike. S tem se bo pridružilo shodom skrajnežev po celi Evropi, ki ne skrivajo rasističnih, antisemitskih ter terorističnih namer. Zaradi česar bi morali varnostni organi shod spremljati z vso pozornostjo.

Marsikdo se v luči dogajanja na Bližnjem Vzhodu spreneveda nad dejstvom, da palestinska teroristična skupina Hamas, katere namen je, da uniči Izrael in pobije Jude, obvladuje politično življenje Gaze. Leta 2006 je namreč ta zmagal na volitvah v palestinski parlament, okrepil politično moč in izrinil rivalsko gibanje Fatah predsednika Mahmuda Abasa. Hamas večino ohranja še dandanes, kar pomeni, da Palestinci v večini takšen način vodenja tudi podpirajo. Čeprav je znano, da dokler bo Gazi vladal Hamas, ki ugrablja in pobija nedolžne civiliste, težav ne bo mogoče reševati po diplomatski poti, se nekateri te dni vseeno goreče zavzemajo za to, da Palestina dobi svojo državo. Pri čemer pa je tudi znano, da je bila slednji skozi zgodovino večkrat ponujena državnost, a je niso sprejeli, saj bi morali priznati Izrael.

Na Facebook strani Gibanja za pravice Palestincev, kjer vabijo k udeležbi na shodu, navajajo, da je Gaza robu izbrisa. “Je pod nenehnim bombardiranjem. Pričela se je kopenska invazija, bliža se genocid. Izrael namenoma cilja domove, tržnice, šole, bolnišnice in ostalo civilno infrastrukturo, Palestince in Palestinke je javno označil za “človeške živali”,” navajajo in so kritični do tišine s strani mednarodne skupnosti. Kot navajajo jih moti, da več držav izraelske napade podpira in jih označuje kot pravico do samoobrambe. Po njihovo je nujno, da se Slovenija aktivno zavzame za “končanje politike apartheida in okupacije, pod katero živi palestinsko prebivalstvo”. “Ustaviti je treba genocid, končati je treba apartheid. Za solidarnost s Palestino, za svobodno Palestino! Se vidimo!”, navajajo v vabilu.

V ozadju zopet nevladne organizacije, ki se napajajo z našim denarjem
Poteza Gibanja za pravice Palestincev ne preseneča, saj je na pobudo slednjega pred dnevi več kot 40 nevladnih organizacij poslalo poziv predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrici za zunanje in evropske zadeve Tanji Fajon k takojšnjemu umiku podpore Izraelu. Spomnimo, da so enotno pozvali tudi k prekinitvi gospodarskega in političnega sodelovanja z Izraelom ter k priznanju Palestine kot samostojne države. Njihov poziv je na družbenem omrežju razburil javnost, saj se zdi, da se davkoplačevalski denar steka v organizacije, ki podpirajo terorizem.

Pobudnica četrtkovega shoda v podporo Hamasa naj bi bila Nada Pretnar iz Gibanja za pravice Palestincev, ki se že vrsto let ukvarja s pripravo različnih dogodkov, katerih namen je ozaveščanje dogajanja v Palestini. Za pro palestinsko aktivistko je znano, da ima s Palestino posebno povezavo” Kot je ta povedala v intervju za Delo je njen oče kot direktor Slovenijalesa poslovno sodeloval s palestinskim poslovnežem Mohamadom Abdulrahimom. Pretnarjeva je od leta 2011 že večkrat obiskala Palestino. “Priznanje Palestine je nujno. Gre za politično odgovornost”, meni. V preteklosti pa je bila tudi del pro-kitajskih pobud.Kot samo organizatorko shoda pa se omenja Uršo Regvar iz Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja (PIC). Slednja je v PIC zaposlena od leta 2018 dalje, ukvarja pa se s področjem migracij in azila. “V sklopu projekta AMIF je v letih 2018 do 2020 nudila pravno pomoč in svetovanje prosilcem za mednarodno zaščito. Od leta 2020 nudi pravno pomoč in svetovanje prosilcem za mednarodno zaščito v sklopu projekta UNHCR”, je mogoče prebrati na spletni strani krovne mreže slovenskih nevladnih organizacij CNVOS.

PIC, kjer je Regvarjeva zaposlena, je prejemnik javnih sredstev. V obdobju od 2003 do danes so namreč skupno prejeli 2.519.704,74 evra. Od tega so ti v mesecu septembru prejeli 37.809,96 evra javnih sredstev. Ministrstvo za notranje zadeve velja za enega njihovih največjih financerjev, saj jim je do sedaj skupno nakazal 1.170.195,02 evra. Med plačniki pa je mogoče najti tudi: Okrožno sodišče v Ljubljani, Ministrstvo za gospodarstvo (Urad RS za varstvo potrošnikov), Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor.

“Takole se z migranti in levičarsko peto kolono tuje vojne prenašajo na naša tla. Skrajno nevarno početje, utemeljeno na manipulaciji. Kajti če bi s koncem nasilja mislili resno, bi to moral biti shod proti teroristom Hamasa, ki so mirovnike v napadu grozljivo mučili in pobili”, je v zvezi s shodom pod imenom “Shod za Palestino: konec nasilju, konec apartheidu” , ki ga v četrtek organizira Gibanje za pravice Palestincev, komentiral poslanec SDS Branko Grims.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine