18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Poslanka SAB Maša Kociper lahkotno javno proglašala, da ima dr. Dimitrij Rupel tudi državljanstvo ZDA; slednji zahteva opravičilo

Kako z lahkoto nekaterim gredo z jezika lažne govorice, dokazuje tudi primer nastopa Maše Kociper (SAB) na včerajšnjem parlamentarnem zaslišanju Angelike Mlinar.

 

Kociprova je namreč med vrsticami omenila dr. Dimitrija Rupla, češ saj ima tudi on dvojno državljanstvo – poleg slovenskega tudi državljanstvo ZDA.

Rupel se je že odzval na njen nastop z naslednjim sporočilom, ki ga je poslal tudi medijem:

“Med včerajšnjim zaslišanjem kandidatke za ministrico Angelike Mlinar na pristojnem odboru Državnega zbora ste – da bi pomanjšali spornost njenega dvojnega državljanstva – trdili, da imam (tudi jaz) dvojno državljanstvo: poleg slovenskega tudi državljanstvo ZDA. Tej izmišljeni in lažni trditvi – kajti nikoli nisem imel nobenega državljanstva razen slovenskega in pred tem jugoslovanskega – ste dodali še nekaj dvoumnih besed o vprašljivi lojalnosti oz. vohunstvu. Neresnično trditev in žaljiv komentar ob njej ste – kakšen paradoks in zgled nespodobnosti! – uporabili za dokazovanje verodostojnosti kandidatke vaše stranke.

Vaše ravnanje je bilo nedostojno in neprimerno za slovenski parlament; zame pa je bilo skrajno žaljivo, zato zahtevam, da se mi javno opravičite. To zahtevo pošiljam v vednost predsedniku Državnega zbora in medijem.”

Gre torej za še eno dokazano laž poslanke SAB, znane po dokaj komičnih nastopih, od poslancev kot simbolov države pa vse do malih in velikih krogcev…

Zadnje novice

Sorodne vsebine