14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Portal “Razkrinkavanje”, ki zavaja Slovence glede migrantov in nalezljivih bolezni, vendarle razkrinkan

Ilegalni migranti, ki v Evropsko unijo najprej vstopijo v Grčiji in pozneje nadaljujejo svojo pot vse do Bosne in Hercegovine, od tam pa množično proti Sloveniji, s seboj prinašajo različne nalezljive bolezni, kar so tamkajšnji policijski organi, kot tudi predstavniki Rdečega križa javnosti večkrat potrdili. Nenazadnje ekipi Nova24TV maja letos na Vučjaku pri Bihaću, kjer smo raziskovali migrantsko situacijo v migrantskem žepu v BIH. Omenjeno dejstvo želijo slovenski dominantni mediji kljub temu kar naprej omiliti ali celo prikriti. To sicer ne čudi, saj predominantna liberalna ideologija drži pod kontrolo večino mainstream medijev, ki tudi štiri leta po začetku velike migrantske krize še vedno širijo tezo o “beguncih” in “prebežnikih”, ki da v Evropo prinašajo zgolj kulturno obogatitev. Da k nam prihajajo zdravniki in inženirji. No, na Vučjaku smo videli vse, samo inženirjev in doktorjev ne. Politika odprtih meja in dobrodošlice z odprtimi rokami predstavlja slovenskemu (in drugim evropskim) narodu resno grožnjo povečanega števila kriminalnih dejanj in različnih bolezni. Čeprav se tiha invazija že dogaja, nas skušajo vladajoči stalno prepričevati, da temu ni tako in da imajo zadevo pod nadzorom.

 

Enega ključnih sporov okrog migrantske krize levica in desnica bijeta okrog zdravja ilegalnih migrantov, ki v zadnjih tednih množično vdirajo ilegalno čez mejo, da jih morajo policisti loviti tudi več kilometrov v notranjost države. Migranti s seboj prinašajo različne bolezni, eden glavnih razlogov je njihova dolga pot in pomanjkanje higiene. No, levičarska novinarska srenja je iznašla nov način, kako poskušati poročanje opozicijskih medijev, kot sta Nova24TV in Demokracija, postaviti na laž. Eden takšen portal sta odprla Anuška Delič in Marko Milosavljevič – njun Oštro, kjer se v podkategoriji Razkrinkavanje skupaj s svojimi zaposlenimi novinarkami igrata neke vrste spletnega policista, ki naj bi presodil, kaj je pravo in kaj lažno poročanje, ob tem pa si izbral takšen vir, da bo dobil takšen odgovor, kot si ga sam želi, je predelal že več naših prispevkov. Na Oštro.si se lotijo vsakega, za katerega mislijo, da bo lahka tarča, ker imajo pripravljeno močno bazo ideološko podkrepljenih, a v resnici nekompetentnih sogovornikov. Sicer pa na Oštro predvsem poskušajo na vsak način zanikati, da so migranti v Sloveniji problem – in da s seboj prinašajo nalezljive bolezni.

Kako so na Oštro.si prišli do ugotovitve, da so Slovenke in Slovenci varni pred boleznimi, ki jih s seboj prinašajo migranti?
“V Sloveniji med begunci in migranti, ki prihajajo iz BiH, ne zaznavajo povečanega števila primerov nalezljivih bolezni,” je za Razkrinkavanje.si dejala Katarina Štrukelj z vladnega urada za oskrbo in integracijo migrantov. “Trenutno med prebežniki v Sloveniji ni nobenega s katerokoli od nalezljivih bolezni,” je dodala. Štrukljeva je tista gospa, o kateri smo v petek pisali, da je nazaj v Azilni dom spustila migranta s psihičnimi težavami, ki je dan prej hotel napasti njenega varnostnika Roka, da so ga prisilno odpeljali na psihiatrijo. Migrant je lahko še enkrat poskušal, nož je skril v brisačo in prišel na recepcijo, nakar so ga drugi varnostniki onesposobili s solzivcem. “Preverjala sem, migrant drugi dan nikoli ni omenjal Roka,” je argumentirala Štrukljeva, zakaj meni, da življenje njenega varnostnika, ki je bil sicer prost, ni bilo ogroženo. No, kmečka pamet pravi drugače, a na Oštro tega jezika ne poznajo. Govorijo samo politično korektnost.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine