4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Pomislite, lahko bi bila vaša hčerka! Šest Maročanov in Nigerijcev je 12-letno deklico, ki je jokajoča prosila usmiljenja, brutalno posiljevalo (vaginalno in analno). Nedolžna deklica najbrž nikoli v življenju ne bo mogla roditi!

Deklica se je tresla in ihtela. Prosila je usmiljenja, a ga pri šesterici Nigerijcev in Maročanov, starih med 15 in 20 let, ni našla. Nato je zajokala, na koncu kričala od bolečine. 12-letno dekle teh 45 minut brutalnega posiljevanja v svoji mladosti ne bo nikoli pozabila.

Zgodilo se je že 15. marca 2018, a javnost je za gnusen zločin izvedela šele letos, ko je španski El Mundo poročal o koncu preiskave. Policija je v imenu politične korektnosti o zločinu molčala kar leto dni.

Azuqueci de Henares je industrijsko mestece s 35.000 prebivalci na severovzhodno od Madrida. Deklica se je brezskrbno igrala s prijatelji, ko je do nje in njene prijateljice prišla šesterica migrantov. Ker sta enega od njih poznali, sta mu zaupali, zato sta z njimi odšli v zapuščen dom za starejše občane poleg parka. Zaprli so ju v eno izmed sob in se med seboj nekaj pogovarjali v arabščini. Nekaj minut pozneje je eden od migrantov prišel in dekličini prijateljici dejal, naj gre. Bila je muslimanka, druga deklica pač ne, zato je bila njena usoda zapečatena.

Odpeljali so jo v drugo sobo, potisnili ob tla in jo slekli do pasu. Medtem ko so jo drugi držali za roke in noge ter ji mašili usta, jo je eden posiljeval. Nato izmenično vseh šest, eden za drugim. Deklica si je v nekem trenutku osvobodila usta in zakričala. Njeni prijatelji, ki so bili zunaj, so kričanje slišali in skušali vstopiti. Toda pri vratih jih je čakal eden od posiljevalcev in jim grozil s palico. »Kdor vstopi, ne pride ven«, je dejal.

Potem so migranti 12-letnico obrnili na trebuh in jo začeli še vaginalno posiljevati. Mučenje je trajalo 45 minut, dokler niso napadalci menili, da so končali. Deklica se je opotekala in krvavela. Znotraj je bila dobesedno razmesarjena, vprašanje je, ali bo lahko kdaj v življenju rodila. Jokala je, fizična in psihična bolečina sta bili prehudi. Policija je dokaj hitro našla osumljence, stekla je preiskava, rezultat pa je po letu dni naslednji: trije mladoletni so se pogodili s tožilstvom (šli bodo v internat), O. C., domnevni prijatelj dekličine prijateljice, ki jo je zvabil v past, je že nekaj časa v priporu, eden odrasel je v zaporu, drugega odraslega so zaradi pomanjkanja dokazov izpustili.

Uradna španska agencija za statistiko (Instituto Nacional de Estadística, INE) navaja, da migranti predstavljajo okoli 10 odstotkov španskega prebivalstva, a predstavljajo kar 32 odstotkov zapornikov v španskih zaporih. To so skoraj edini podatki o migrantih. A poročila, predvsem lokalnih in neodvisnih medijev kažejo, da je migracijski kriminal – od majhne kraje do spolnega napada in umora – vse večji problem po vsej državi, poroča Gatestone Institute.

V Barceloni je na primer 15 članov severnoafriške potujoče kriminalne združbe, znane kot »Alahov trop volkov, spolno napadalo ženske na postajah metroja. Migranti, od katerih so nekateri tako imenovani mladoletniki brez spremstva in ki so v Španiji nezakonito, so imeli dolge kriminalne dosjeje in so bili policiji dobro znani, a ker so jih ščitile nevladne organizacije, kakršne sta denimo v Sloveniji Mirovni inštitut ali Slovenska filantropija, in politične stranke, kot so denimo v Sloveniji SD, LMŠ in Levica, jih niso mogli izgnati. Zgodilo se je celo, da je policija po posilstvu ženske in umoru njenega spremljevalca, del tolpe »Alahov trop volkov« našla v neki zapuščeni stavbi, a so morali aktivirati poseben protiepidemološki protokol, ker so mili migranti okuženi z nalezljivimi boleznimi. A osem od 15 mladoletnih kriminalcev je bilo izpuščenih in so spet na ulici.

V nadaljevanju bomo opisali samo del letošnjih migrantskih zločinov v Španiji, seznam je mnogo, mnogo daljši.

Migranti kot posiljevalci, združeni v posiljevalske tolpe:

Alicante, 16. april. Trije Alžirci so posilili 19-letno žensko. Eden od moških je bil aretiran na letališču Alicante, medtem ko je poskušal pobegniti iz države.

Tarragona, 28. marec. Enajst mladoletnih migrantov je bilo aretiranih zaradi posilstva več deklet v rimskem amfiteatru. Od enajstih je bil samo eden pridržan.

Alicante, 26. marec. Štirje mladoletni Maročani so posilili mladoletno dekle. Posneli so posilstvo in nato zahtevali, da dekle plača 50 evrov, da video ne bi objavili na spletu.

Alicante, 22. marec. Deset Alžircev je bilo aretiranih zaradi posilstva treh mladoletnic.

Žrtve spolnih zločinov, povezanih z migranti, so pogosto majhni otroci in najstniki ter starejše ženske:

Barcelona, ​​18. maj. 36-letni trgovec z drogami iz Dominikanske republike je bil aretiran zaradi posilstva trinajstletnega dekleta.

Valencia, 16. maj. Bolivijec je bil aretiran zaradi večkratnega posilstva svoje 14-letne hčerke.

Granada, 17. april. 45-letni Maročan je bil aretiran po masturbaciji pred otroki med procesijo v Velikem tednu.

Salt (Girona), 4. april. 42-letnega Malijca so aretirali zaradi spolne zlorabe svoje 14-letne hčerke.

Hospitalet de Llobregat, 11. marec. 25-letni Indijec je bil aretiran zaradi posilstva mladoletnega dekleta.

Sagunto (Valencia), 23. februar. 24-letni Edvadorec, ki je bil obtožen večkratnega posilstva 16-letne deklice, je zločin opravičil zločin tako, da je sodniku povedal: »Jaz sem reinkarnacija Jezusa Kristusa in imam dokumente, ki to dokazujejo.«

Valencia, 22. februar. Honduraški moški je bil obsojen na štiri leta zapora zaradi spolnega odnosa s 14-letno deklico. Starost za privolitev v Španiji je 16 let.

Sils (Girona), 20. februar. Trije moški, med njimi tudi eden iz Venezuele, so poskušali ugrabiti 12-letno deklico, ko je odhajala iz šole.  

Berga (Barcelona), 18. februar. 33-letni senegalski migrant je bil aretiran zaradi spolnega napada na 72-letno žensko.

Barcelona, ​​7. februarja. 40-letni imam je bil obtožen, da je med lekcijo Korana posilil 13-letnega fanta.

Blanes (Girona), 6. februar. 24-letni senegalski migrant je bil aretiran zaradi spolnega napada na 11-letno dekle.

Beniel (Murcia), 5. februar. 34-letni maroški moški je bil aretiran, potem ko je na festivalu na prostem grabil po prsih dveh deklet.

Sant Josep (Ibiza), 2. februar. 48-letni Maročan je bil aretiran zaradi spolnega napada na 87-letno žensko. Moški je vdrl v njen dom in ko je preveril, da je sama, jo je vrgel na tla in jo spolno napadel. Ženska je imela hude poškodbe na obrazu. Policija je povedala, da je isti moški aprila 2018 spolno napadel 19-letno žensko v bližnjem Sant Antoniju.

Leganés, 28. januar. Pakistanca so aretirali zaradi spolnega napada na dve najstnici. Moški je zvabil dekleta z oglasi, v katerih je povedal, da išče storitve otroškega varstva in čiščenja.

Archena (Murcia), 27. januar. 38-letnega gvatemalskega državljana so aretirali zaradi spolne zlorabe svoje 11-letne pastorke.

León, 19. januar. Senegalski migrant je bil aretiran zaradi siljenja v prostitucijo 16-letnega dekleta. Ponudil ji je denar in vprašal, koliko zaračuna na noč.

Santomera (Murcia), 15. januar. Alžirec je bil aretiran zaradi spolnih napadov na otroke.

Valencia, 12. januar. Kolumbijec je bil aretiran zaradi drogiranja 16-letnega dekleta in poskusa, da bi jo posilil.

Sabadell, 2. februar. Osem Maročanov je v zapuščenem skladišču posililo 18 let staro žensko. Ženska je praznovala rojstni dan, ko je odšla od prijateljev. Maročani, stari od 21 do 53 let, so bili brezdomci in se skrivali v skladišču. Od osmih sta bila samo dva pridržana.

Algeciras, 6. januar. Trije državljani Dominikanske republike so bili aretirani zaradi posilstva 14-letnega dekleta.

Benidorm, 5. januar. Štirje Ekvadorci so bili aretirani zaradi prepovedanih drog in posilstva 19 let stare ženske na Silvestrovo.

Drugi spolni zločini povezani z migranti v Španiji:

Valencia, 17. maj. 18-letni Maročan je bil aretiran zaradi posilstva 18-letne belgijske turistke.

Madrid, 10. maja. 27-letni gvinejski državljan je bil aretiran zaradi spolnega napada na tri ženske v nočnem klubu v Carabanchelu.

Martorell, 9. maja. 40-letni Maročan je bil aretiran zaradi poskusa posilstva treh žensk, ki so se rekreirale ob bregovih reke Llobregat. Lokalni sodnik ga je poslal v ambulanto za duševno zdravje.

Barcelona, ​​19. april. 32-letni francoski državljan maroškega porekla je posilil 37-letno Portugalko v vrtovih Pomorskega muzeja.

Murcia, 15. april. Dva Maročana, stara 21 in 26 let, sta bila aretirana zaradi ugrabitve in spolnega napada na 18-letnega transseksualca.

El Vendrell (Tarragona), 8. april. 23-letni državljan Dominikanske republike je bil aretiran zaradi posilstva 32-letne ženske na vhodu v njeno stanovanjsko zgradbo.

Crevillent (Alicante), 5. marec. 32-letni Maročan je bil aretiran zaradi zalezovanja in spolnega napada več žensk na mestnih ulicah.

Bermeo, 4. marec. Afričan je poskusil posiliti žensko v središču mesta.

La Palma del Condado (Huelva), 27. februar. Romuna so aretirali zaradi spolnega nasilja nad dvema ženskama v javnem parku.

Lloret de Mar (Girona), 23. februar. 23-letni Maročan je ob bankomatu posilil žensko.

Lorca, 26. februar. 31-letni Maročan je poskušal posiliti žensko.

Madrid, 26. februar. 31-letni Romun je bil aretiran zaradi spolnega napada na najmanj pet žensk v bližini železniške postaje Tres Cantos.

Valencia, 24. februar. 48-letni Pakistanec je v garaži poskušal posiliti žensko.

Santa Cruz de Tenerife, 22. februar. Maročan je bil aretiran zaradi spolnega napada na žensko pred zavetiščem za begunce.

Pamplona, ​​19. februar. Trije Romuni, stari 17 let in 18 let, so bili aretirani zaradi spolnega napada na ženske v nekem baru.

Palencia, 14. februar. 36-letni državljan Peruja je bil aretiran zaradi spolnega napada na partnerjevo hčerko.

Marbella, 13. februar. 35-letni Kitajec je bil aretiran zaradi spolnega napada na žensko.

Beniaján (Murcia), 12. februar. Maročan je posilil 37-letno žensko, ki jo je srečal nekaj dni prej. Tudi v maju so bili aretirani trije moški, ki so v istem mestu posiljevali ženske.

Villaviciosa de Odón (Madrid), 9. februar. 21-letni Kamerunec je posilil 21-letno britansko študentko. Človek, ki je prišel v Španijo kot politični begunec, je bil eno leto deležen brezplačnega stanovanja in socialne pomoči, medtem ko so obravnavali njegovo prošnjo za azil.  

Marbella, 8. februar. Senegalec je v restavraciji poskušal posiliti natakarico v restavraciji.

Cádiz, 7. februarja. 19-letni Gvinejec je bil aretiran, potem ko je večkrat prijel za genitalije mimoidočih.  

Palma de Mallorca, 4. februar. 42-letni Maročan je bil aretiran, potem ko je večkrat zgrabil prsi žensk na osrednji železniški postaji.

Capdepera (Majorka), 22. januarja. 25-letni Maročan je bil aretiran zaradi spolnega napada na 39-letno žensko.

Culleredo, 21. januar. Državljan Peruja je spolno napadel žensko na regionalnem avtobusu.

Guadalajara, 20. januar. 25-letni Alžirec je bil aretiran zaradi poskusa posilstva 40-letne ženske.

Formentera, 20. januar. Žensko sta spolno napadla dva moška, ​​ki sta izgledala kot Severnoafričana.

Mataró, 14. januar. Maročan je spolno napadel žensko v garaži.

Safor (Valencia), 11. januar. Pakistanec je bil aretiran zaradi spolnega napada na pastorko. Medtem ko je potoval z avtobusom v Italijo, je bil priprt na policijski kontrolni točki.

Valencia, 9. januar. Libanonec je bil aretiran zaradi drogiranja in posiljevanja 20-letne ženske na Silvestrovo.

Villajoyosa (Alicante), 8. januar. 29-letno žensko sta v bolnišnici de la Marina Baixa spolno napadla dva Maročana.

Mislata (Valencia), 5. januar. 28-letni Kolumbijec je drogiral in posilil 16-letno dekle.

Burriana (Castellon), 2. januar. Dva Romuna sta bila aretirana zaradi ugrabitve in posilstva 17-letnega dekleta na Silvestrovo.

Valencia, 1. januar. 18-letni Gvinejčan je na cesti spolno napadel komunalno delavko.  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine