9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Poglejte to divjanje nekulturnikov pred Ministrstvom za kulturo: Obscenosti, nesnaga in perverznost! In tako “kulturo” naj financira država?!

V torek je v Ljubljani potekal že drugi shod kulturnikov. Po trditvah RTV Slovenija naj bi se jih zbralo okoli 500, po videu sodeč je radodarno reči, da jih je bilo preko sto. Zbrani kulturniki so se odpravili na sprehod po Ljubljani, ki so ga zaključili s smetenjem in razgrajanjem pred Ministrstvom za kulturo. Zahteve kulturnikov pred ministrstvom je zasenčilo njihovo obnašanje, ki bi ga lahko opisali kot polno obscenosti, nesnage in perverznosti. Mar je to res slovenska kultura, ki jo je vredno financirati?

 

Na pobudo Aktiva delavk in delavcev v kulturi se je v torek, 2. junija 2020, ob 15. uri, odvijala “druga akcija za kulturo”. Dogajanje je zaznamovalo smetenje pred vhodom Ministrstva za kulturo, slačenje določenih udeležencev shoda in paradiranje para moških oblečenih v žensko slovensko narodno nošo.

“Ministrstvu za kulturo še vedno ni jasno, o čem govorimo. Povejmo torej še enkrat,” je pred shodom zapisal Miha Zadnikar iz Aktiva delavk in delavcev v kulturi. Povedali niso kaj dosti, a če so isti cirkus zganjali že prejšnji teden ne preseneča, če nihče ni razumel nijhovega sporočila. To sovpada tudi s stanjem v sodobni umetnosti, ki je enako nerazumljiva in nesmiselna.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine