10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Po stopinjah Edvarda Kardelja: po spodleteli akciji na Uradnem listu RS se vnuku ideologa komunistične revolucije nasmiha funkcija veleposlanika v Beogradu!

Po neuspeli nastavitvi neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa na direktorsko mesto v Uradnem listu bo zdaj reševanje njegovega kadrovskega problema prevzel častni šef propadle SMC Miro Cerar, ki naj bi ga po informacijah Portala Plus nameraval imenovati na veleposlaniško mesto v Beogradu, in sicer v okviru politične kvote. Šoltes je sicer vnuk desne roke Josipa Broza Tita, Edvarda Kardelja, a v Srbiji ga poznajo kot velikega dvoličneža. S svojim delom v Evropskem parlamentu je namreč skušal državo prisiliti k priznanju genocida v Srebrenici, sam pa ni sposoben obsoditi zločinov svojega morilskega deda.

 

Ni se še polegel prah po pritiskih generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje neuspešno recikliranega ekosocialističnega evropskega poslanca Igorja Šoltesa, sicer vnuka morilca Edvarda Kardelja, na mesto direktorja državnega podjetja Uradni list, kjer si je obetal med 5 in 6 tisoč evri bruto plače. Zdaj Šoltes ponovno razburja; ker ni uspelo Marjanu Šarcu, bo zdaj očitno za njegovo kadrovsko umestitev skušal poskrbeti častni predsednik propadle SMC in zunanji minister Miro Cerar. Kot poroča Portal Plus, naj bi si po neuradnih informacijah, ki so izšle iz Mladike, Šoltes zaželel postati veleposlanik v Beogradu.

Vlada bi Šoltesa na veleposlaniško mesto imenovala v okviru politične kvote
Vlada bi ga na veleposlaniško mesto namreč lahko namestila v okviru t. i. politične kvote. To bi poslalo jasno sporočilo Srbiji, ki je postala v naraščajoči mednarodni osamitvi Slovenije strateška zaveznica Šarčevega režima, čeprav gospodarski odnosi med Slovenijo in Srbijo niso med pomembnejšimi. Spomnimo naj na poletni obisk Šarca v Srbiji, ki je zaradi njegove siceršnje popolne zunanjepolitične neaktivnosti vzbudil veliko pozornosti, za spletni portal Nova24TV pa je takrat priznani strokovnjak za mednarodne odnose dr. Bogomil Ferfila povedal, da se je Šarčeva vlada s takšnim ravnanjem oddaljila od reševanja odnosov s Hrvaško, ki ga je LMŠ med drugim obljubljala pred volitvami. Obisk je pokazal tudi to, da se je Šarec ujel v kolesje levičarske zunanjepolitične paradigme.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine