18.8 C
Ljubljana
nedelja, 11 junija, 2023

Pirc Musarjevi čestitko poslal sam vodja kitajske komunistične partije

Piše: Andrej Žitnik (Nova24TV)
Kitajski predsednik Xi Jinping je v četrtek poslal čestitko Nataši Pirc Musar ob nastopu funkcije predsednice Republike Slovenije, so zapisali na spletni strani kitajskega zunanjega ministrstva.

Slovenija po zaslugi levice še vedno uživa ugled v državah skupine neuvrščenih – to je nekdanjih držav, ki so jih vodili po večini diktatorji, da bi prevesili razmerje moči stran od Zahoda in Moskve. Načrt jim ni uspel, saj je zveza danes le še mrtva črka na papirju, Slovenija pa ni več polnopravna članica. Nekatere izmed teh držav namreč še vedno negujejo stara prijateljstva in zavezništva. Tako ni presenetljivo, da je čestitko ob imenovanju dobila prav nova predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar.

Kitajski diktator Xi Jinping v državi vlada s trdo roko, a je v čestitki Pirc Musarjevi pohvalil kitajsko-slovenske odnose in izrazil upanje na nadaljnje sodelovanje v korist obeh držav in narodov. Xi je poudaril, da kitajsko-slovenski odnosi v zadnjih letih ohranjajo stabilno rast z nenehno krepitvijo političnega medsebojnega zaupanja, okrepljeno sinergijo razvojnih strategij in plodnimi rezultati praktičnega sodelovanja na različnih področjih, navaja kitajsko ministrstvo.

Dodal je, da pripisuje velik pomen razvoju kitajsko-slovenskih odnosov in je pripravljen sodelovati s predsednico Pirc Musar pri utrjevanju prijateljstva med državama, poglabljanju izmenjav in sodelovanja na različnih področjih ter dvigu kitajsko-slovenskih odnosov na višjo raven v korist obeh držav in narodov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine