16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Pestro v ljubljanskem mestnem svetu: Danes ob 19ih bo pred mestno hišo množični shod podpornikov neoporečne vode

Ljubljanski mestni svetniki bodo danes sprejemali proračun za leto 2020 in 2021. Vendar glavno dejanje sledi v večernih urah, ko bo potekala izredna seja mestnega sveta zaradi sporne gradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje. Mestni svetniki Zorana Jankovića bodo po direktivi ljubljanskega župana sejo obstruirali. V nadaljevanju objavljamo, kateri so Jankovićevi svetniki, ki bodo bolj kot čisto pitno vodo Ljubljančanov, zasledovali poslovne interese župana Jankovića. V največji opozicijski stranki SDS vabijo Ljubljančane na množično udeležbo seje mestnega sveta, kjer bodo pokazali, da jim je mar za ohranitev neoporečne ljubljanske vode.

 

Na zahtevo Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije in Lista Marjana Šarca bo potekala izredna seja ljubljanskega mestnega sveta zaradi sporne gradnje kanala C0 čez vodovarstveno območje. V županovi listi, Lista Zorana Jankovića so se odločili, da bodo obstruirali sejo in s tem še enkrat dokazali, da v času zelene histerije in skrbi za okolje se požvižgajo na vsa opozorila sporne gradnje kanala C0.

Po redni seji mestne svetnike čaka še izredna seja, ki so jo na temo kanala C0 sklicali opozicijski svetniki iz vrst SDS, NSi in LMŠ. Mestnemu svetu predlagajo v sprejem sklep o zaščiti pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika. Skladno s predlogom sklepa bi mestni svet od župana zahteval, da v okviru svojih pristojnosti takoj zagotovi spoštovanje ustavne pravice do pitne vode in zaščito neodtujljive pravice do zasebne lastnine. Mestni svet bi hkrati pristopil k alternativni rešitvi izvedbe kanalizacijskega kanala po obstoječi trasi ob Celovški cesti, ki leži na ožjem območju z manj strogim vodovarstvenim sistemom. Svetniki Liste Zorana Jankovića bodo sejo obstruirali, saj menijo, da opozicijski svetniki s predlaganimi sklepi posegajo v strokovno vprašanje umestitve kanala v prostor, obenem pa so sklepi neizvedljivi.

Kdo so svetniki Liste Zorana Jankovića, ki se požvižgajo na opozorila strokovnjakov in peljejo 300 tisoč Ljubljančanov v bodočo okoljsko katastrofo?
Ne glede na zagotovila vladajočih mestnih sil na Magistratu, da so vsa opozorila in nevarnosti prenapihnjena in predvsem nagajanje opozicije, temu žal ni tako. V spornem procesu gradnje so s odločbo sodišča lastnikom zemljišč prepovedali motiti gradbene procese, saj jih v nasprotnem primeru čaka visoka denarna globa. Sedaj pa še zapišemo imena vseh svetnikov Liste Zorana Jankovića, ki slepo podpirajo najbolj nevaren okoljski projekt ta hip in ogrožajo vodne vire za 300 tisoč Ljubljančanov z bližnjo okolico.

Podžupan Aleš Čerin in Zoran Janković. (Foto: STA)

To so Aleš Čerin, Tjaša Ficko, Janez Koželj, Jelka Žekar, Marta Bon, Dejan Crnek, Dunja Piškur Kosmač, Marjan Sedmak, Julija Žibert, Tomaž Kučič, Stanka Ferenčak Marin, Anže Miklavec, Francka Trobec, Anton Podobnik, Mojca Lozej, Iztok Kordiš, Nada Verbič, Danilo Šarić, Bruna Antauer, Daniel Avdagič, Emilija Mitrović Miloš, Anton Kastelic in Jožka Hegler.

Med mestnimi svetniki, ki bodo obstruirali sejo, je tudi vidna članica Zveze borcev, Julka Žibert. Njena družina je finančno zelo odvisna od poslov Mestne občine Ljubljana. (Foto: STA)

Luka Perš

Zadnje novice

Sorodne vsebine