11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Partizanski umori 1945 – zakrivil jih je Tito, masovni morilec in vojni zločinec!

Na Hrvaškem so v soboto obeležili spomin na 476 žrtev, ki so jih v letih 1943 in 1945 umorili partizani in odvrgli v jamo Jazovka v bližini slovenskih Gorjancev, ki je bila odkrita leta 1990. Med žrtvami so tako vojaki kot tudi civilisti in medicinsko osebje.

Hrvaški domoljubi so v soboto z mašo zadušnico in polaganjem vencev počastili spomin na vojake in civiliste, ki so jih partizani umorili med drugo svetovno vojno in jih odvrgli v jamo Jazovka. Vojaki in ujetniki so bili umorjeni po bitki pri Krašiću januarja leta 1943 ter maja in junija leta 1945, med njimi pa so bili tudi umorjeni ranjenci, zdravniki in medicinske sestre, ki so jih prisilno odvedli iz tamkajšnje bolnišnice.

V jami Jazovka odkriti posmrtni ostanki 476 oseb
Zgodovinar Josip Jurčević je po poročanju portala Kamenjar predstavil podatek o posmrtnih ostankih 476 oseb, ki so bile tam najdene, proti zločincem pa se še ni začel noben sodni postopek. Prav tako žrtve niso dobile nobenega priznanja, opravljena ni bila nobena DNK-analiza posmrtnih ostankov, kot se tudi ni niti pričel še noben kazenski ali sodni postopek, kar priča o tem, da je tudi hrvaška država še vedno v veliki meri ujetnica starega režima in njegovih struktur.

J. Ž./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine