-0.4 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Okrožno državno tožilstvo zavrglo ovadbo, s katero je podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević želel utišati spletni portal Nova24TV!

Podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je lansko leto proti spletnemu portalu Nova24TV in reviji Škandal24 podal kazensko prijavo policiji, a je zdaj ovadbo ljubljanske policijske uprave okrožno državno tožilstvo zavrglo. Težava je bila glede poročanja o Đorđevićevem sinu, ki je ustrahoval in z nožem grozil sošolcem, Nova24TV pa si je ovadbo pri tem prislužila zgolj zato, ker je poročala o tem, da je Đorđević podal prijavo proti reviji Škandal24. Tudi mati omenjenega dečka je precej vplivna, gre namreč za vodjo službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču in nekdanjo sekretarko ministrstva za pravosodje Tino Brecelj. Tokrat pritiski za utišanje kritičnih medijev niso uspeli, le vprašanje časa je, kdaj in kako bo globoka država poskušala ponovno!

 

Podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je lani podal kazensko prijavo na policiji proti spletnemu portalu Nova24TV in mediju Škandal24, ker smo opozorili, da vrhovni sodnik in oče porednega dečka iz Osnovne šole Poljane preganja medije, ter to podprli z dokazom, da je policiji prijavil revijo Škandal24. Očitno si je dal Đorđević pod vlado Marjana Šarca še več duška in je zahteval popolno prepoved svobode medijev, saj naj očitno ne bi smeli poročati niti o tem, da je Škandal24 ovadil policistom. No, kazensko ovadbo Policijske uprave Ljubljana proti družbi Nova hiša, d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24TV, in proti direktorju podjetja Borisu Tomašiču je zdaj Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zavrglo.

Na svobodo medijev pritiskal tako, da je v zapor skušal spraviti celotno vodstvo medijev Nova24TV in Škandal24
Đorđević je sicer v zapor skušal spraviti celotno takratno vodstvo medijev Nova24TV in Škandal24, saj je poleg podjetja Nova Hiša in njenega direktorja prijavo podal tudi proti nekdanji odgovorni urednici Škandal24 Marjanci Scheicher in direktorju Novih obzorij, ki ima pod svojim okriljem Škandal24, Jožetu Biščaku. Razlog za vse skupaj je bil članek, ki smo ga objavili januarja 2018, v katerem smo razkrili, da je Đorđević po naših zanesljivih virih na Policijski postaji Ljubljana Center podal kazensko prijavo zoper revijo Škandal24 zaradi objave članka “Sin vplivnih staršev z nožem v šolo”, ki opisuje zgodbo o učencu šestega razreda Osnovne šole Poljane, ta pa je sin vplivnih staršev. Gre za preverjeno zadevo, ki jo je prvi sicer objavil portal Požareport, hkrati pa so vedenjske težave učenca potrdili tudi na šoli.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine