9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Odločna reakcija poslanca Žana Mahniča na obtožbe Bobnarjeve, da ji je ob nadzoru KNOVS grozil s “prihodnostjo”: “Ne bodite kot Jerca Korče, ki jo je magnetogram ujel na laži!”

V torek zvečer smo na Nova24TV poročali, da je generalna direktorica Policije Tatjana Bobnar delno blokirala nenapovedan nadzor članov KNOVS na sedežu Nacionalnega preiskovalnega urada na Litostrojski v Stegnah. Člani Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, Žan Mahnič, Zvone Černač in Branko Simonovič, so namreč zahtevali vpogled v evidence, s pomočjo katerih bi lahko potrdili ali ovrgli sum, da je kabinet predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca, v katerem deluje tudi zloglasni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec, zlorabil NPU, GPU in Sovo z namenom vplivanja, groženj in tudi izsiljevanja poslancev in vodstev strank prihodnje potencialne koalicije. Kot je prvi poročal Požareport, naj bi na posameznike pritiskali tudi s podatki, ki jih ima policija o njihovi preteklosti in preteklosti njihovih sorodnikov. Policija se je nato pozno zvečer odzvala v sporočilu za javnost, v katerem je Bobnarjeva Mahniča obtožila, da ji je tekom poldrugo uro dolgega razgovora zagrozil, “naj pomisli na svojo prihodnost”, če KNOVSu ne omogoči celostnega nadzora. Mahnič ji je hitro vrnil na Twitterju in jo obtožil, da je, podobno kot poslanka LMŠ Jerca Korče v primeru izjave Janeza Janše o “padanju glav”, njegove besede nalašč vzela iz konteksta, s čimer pa se spet poskuša očrniti stranko SDS.

 

Spomnimo. Spletni portal Požareport je v torek zjutraj poročal, da naj bi kabinet Marjana Šarca prek sekretarja Damirja Črnčeca, ki je bil šef Sove v drugi vladi Janeza Janše, določenim kriminalistom znotraj Generalne policijske uprave dostavil seznam ljudi, ki jih je treba informativno obdelati. Glavne tarče so bili po navedbah Bojana Požarja posamezniki iz prijateljskega kroga gospodarskega ministra in prvaka SMCja Zdravka Počivalška, drugi poslanci Stranke modernega centra, pa tudi poslanci nekdanjih koalicijskih partneric DeSUS in SAB. Tako naj bi se kriminalisti pospešeno ukvarjali s privatizacijo Term Olimia in zbirali informacije o drugih prekrških omenjenih funkcionarjev in njihovih družinskih članov.

Kot je po zaključku nadzora KNOVS na NPU, ki je trajal dobre tri ure, za Televizijo NOVA24TV povedal Žan Mahnič, je Tatjana Bobnar blokirala del preiskave, zato sumov ni bilo mogoče ne potrditi ne ovreči. Članom komisije namreč ni dovolila vpogleda v nekatere evidence, iz katerih bi bilo jasno razvidno, kateri kriminalisti so zbirali podatke in katera imena politikov in njihovih družinskih članov so jih na mreži najbolj zanimala. Po naših informacijah so iz policije uhajali zlasti podatki o kaznivih dejanjih in prekrških na področju javnega reda in miru poslancev ter njihovih družinskih članov. “Grozilo se naj bi jim, da bodo dali podatke v javnost, če bi morebiti podprli novo koalicijo,” je opozoril Mahnič.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine