18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Nov primitivni izpad mestnega svetnika Janez Starihe: Tino Maze označil za janšistko in jo pozval, naj spoka v Italijo!?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Janez Stariha je zopet upravičil sloves najbolj razvpitega mestnega svetnika Mestne občine Ljubljana. Potem, ko je slovenska smučarska šampionka Tina Maze preko družabnih omrežij in medijev sporočila, da se je cepila proti covidu-19 in s tem k cepljenju pozvala tudi druge, je to očitno tako močno zmotilo svetnika Stariho, da se je ta primitivno spravil nadnjo in jo označil za janšistko in jo pozval, da naj spoka v Italijo.

Tina Maze je na Instagramu objavila fotografijo, ki prikazuje, da se je cepila, poleg pa pripisala poziv: “Nalezimo se dobrih navad”. Na to ji je svetnik Janez Stariha pripisal: “Janšistka naj odjebe nazaj v Italijo”. S tem je neizpodbitno dokazal, da mu retorika skrajne levice, ki smo ji priča na protivladnih protestih, ni tuja. Še posebej žalostno pa je, da v tem primeru gre za osebo, ki v mestnem svetu predstavlja interes Ljubljančank in Ljubljančanov, ki so ga izvolili na Listi kolesarjev in pešcev.

Nizkotnost Starihe ne predstavlja nič novega. Stariha je namreč znan po skrajno žaljivih in grozilnih zapisih na družabnih omrežjih, ženske na primer označuje za kuzle in klerofašistke ter med drugim navaja, da je bila težava partizanov, da so bili premalo dosledni in natančni pri likvidaciji izdajalcev. Ne prizanese niti predsedniku republike Borutu Pahorju. Ko je ta ob 30. obletnici prve spravne slovesnosti v Kočevskem Rogu napisal: “Sprava je pot, ki se nikoli ne konča. Če se konča, se začne trpljenje.” Na kar pa mu je Stariha odgovoril: “Spravo si zatlači v svojo vagino.”

Čemu se je Stariha tokrat spravil na najuspešnejšo slovenska smučarka vseh časov ni jasno. Najverjetneje zato, ker ne razume, da je boj z virusom problem vseh nas ne pa zgolj ene politične opcije. To, da nekoga označiš z janšistko, ker poziva k cepljenju proti covidu-19, je sprevrženo in izpod vsake kritike. Razlog za to, da osebe, kot je Stariha skoraj na dnevni ravni bruhajo sovraštvo, se skriva v neustreznem delovanju pristojnih institucij. Naj se še kdo čudi, kako od časa do časa prihaja do nasilnih protestov. Če ni sankcij, si očitno nekateri domišljajo, da jim je dovoljeno vse.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine