17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Noro! Ker je preiskovala lopovščine v zdravstvu, kjer se v žepe globoke države pretakajo milijoni, so nad poslanko Jelko Godec sprožili medijski stampedo – aktivirali so celo Draga Kosa!

Jelka Godec, predsednica komisije o otroški srčni kirurgiji in nekdanja predsednica komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic, se je znašla v primežu medijskega napada – ker je razkrila že marsikaj gnilega v slovenskem zdravstvu in v bodoče napoveduje še več umazanih podrobnosti, je globoka država, ki se napaja iz slovenskega zdravstva, kjer se pretakajo milijarde evrov, nad njo sprožila usklajen napad in ji skušala podtakniti afero. Gre za sedem let staro in večkrat obelodanjeno zadevo, in sicer, da je Godčeva kot direktorica Ljudske univerze Šentjur podpisala pogodbo s svojim možem. V večernem prispevku oddaje Odmevi na RTV so aktivirali celo Draga Kosa.

 

Očitno smo res na pravi poti,” je predsednica preiskovalne komisije o otroški srčni kirurgiji Jelka Godec na Twitterju zapisala ob včerajšnjem usklajenem medijskem napadu POP TV in RTV, s katerim so jo skušali diskreditirati na podlagi sedem let stare pogodbe, ki jo je podpisala kot direktorica Ljudske univerze Šentjur s svojim možem.

Godčeva je pritrdila, da je kot direktorica in kot pooblaščena oseba za zastopanje LU Šentjur podpisovala najrazličnejše pogodbe, med njimi tudi avtorske pogodbe z različnimi predavatelji, ki so sodeloval z LU Šentjur, in da je kot pravna zastopnica LU Šentjur podpisala tudi avtorsko pogodbo, pri kateri je bil izvajalec storitve njen mož.

Toda Jelka Godec je že takrat za mnenje zaprosila ministrstvo za izobraževanje in Komisijo za preprečevanje korupcije – in oboji so prižgali zeleno luč za sklenitev pogodbe.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine