14.3 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Nezaslišano! Namesto da bi Sindikat Policije spoštoval zakone, dodatno vznemirja ogromno večino državljanov, ki z upoštevanjem ukrepov prispevajo h koncu epidemije

Na protivladnem kolesarskem protestu policija ni zgolj zagotavljala red in mir ter preštevala zbranih protestnikov, temveč je tudi aktivno sodelovala v samem protestu. Eden od policistov je namreč privolil v fotografijo, kjer je poziral s palcem, obrnjenim navzgor, s čimer je izrazil podporo protestnikom. Ko je bil zamaskirani policist deležen kritike javnosti zaradi neprofesionalnega vedenja, pa ga je v bran vzel Sindikat policistov Slovenije, to je tisti sindikat policistov ki je bil ustanovljen pod pokroviteljstvom nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal in v prisotnosti generalnega direktorja policije Janka Goriška, ker so osnovnemu in prvotnemu očitali preveč desno usmerjenost, zato ker je tedanji vodja Branko Prah dobro sodeloval z dr. Vinkom Gorenakom.

Glede na to, da so na udeležbo protivladnega kolesarskega protesta pozivali vodje in vidni politiki levih opozicijskih strank, ne čudi, da je Sindikat policistov Slovenije (SPS), ki je bil ustvarjen kot podaljšek politične levice v sami policiji, v bran vzel policista, ki je za enega od protestnikov poziral z dvignjenim palcem.

Pri SPS trdijo, da je “pogrom s strani določenih politikov in celo ministrov” nad policistom – motoristom, ki je privolil v fotografiranje “do vseh 8000 zaposlenih v policiji žaljiv.” Gre za zavajanje s strani SPS, ki očitno želi vse pripadnike policije nahujskati proti vladi. Določeni politiki in celo ministri, kakor so se izrazili pri SPS, niso zaradi neprimernega obnašanja okrcali vseh policistov ali policije kot take, temveč posameznika, ki je ravnal narobe. To samo po sebi pomeni, da nikakor ne more zajemati vseh 8.000 zaposlenih v policiji.

“Policist, ki je bil tarča diskreditacije, je v danem trenutku ravnal po taktičnem preudarku in s svojim ravnanjem množici jasno pokazal, da je njegova naloga zagotoviti varnost ljudi,” so dejanje policista opravičevali pri SPS. Policist bi po taktičnem preudarku množici ravno tako pokazal, da je njegova naloga zagotoviti varnost ljudi, če bi odklonil poziranje za fotografijo, ali če bi mladeniča, ki je pristopil do njega, popisal. A tega ni storil.

Zanimivo je sploh do kam smo pripeljali pogovor, da policija varuje prepovedan shod proti vladi, s katerim udeleženci ogrožajo javno zdravje. Namesto da bi jim vsem napisali globe, pa posamezni policisti takemu neodgovornemu in nezakonitemu vedenju dajejo še podporo.

Vodja SPS Kristjan Mlekuš že od samega oblikovanja nove vlade dela zdraho med policijskimi vrstami. Prvo je tolkel zgodbo o neustreznih maskah, a se je hitro izkazalo, da je za to kriva še vlada Marjana Šarca, problem pa je hitro rešil novi notranji minister Aleš Hojs. Nato so sledile obtožbe o zlorabi člena 37.a, ki bi zagotovil, da se vojski podelijo policijska pooblastila za varovanje državne meje, kar bi razbremenilo policiste in jim omogočilo, da poskrbijo za varnost v notranjosti države.

Mlekuševo delovanje niti ne preseneča, gre namreč za znanega sindikalnega političnega aktivista, ki javno izraža mnenje, da je “NATO zločinska organizacija,” je opozoril kolumnist Mitja Iršič. “Povsem normalno, da je na strani protestov, ki so v svojem bistvu antizahodni in antikapitalistični.”

A medtem ko v Sloveniji policisti skupaj s protestniki protestirajo proti vladnim ukrepom, na spletu krožijo  posnetki nemških policistov, ki brez kanca milosti take protestnike, ki ogrožajo javno zdravje, ne glede na število zbranih, aretirajo.

“Slovenija je edina država na svetu, kjer se Sindikat policistov Slovenije bori proti ukrepom, ki bi policiste razbremenili (37.a člen), hkrati pa podpira kršenje Zakona o nalezljivih boleznih,” je odziv SPS komentiral predsednik vlade Janez Janša.

Rihard Orel/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine