9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Neokusno zdolgočasena veleposlanica: Iz Francije pisala depešo, v kateri se norčuje iz terorističnih napadov in gibanja rumenih jopičev

Pred tednom dni Eva Tomič, ki je kot veleposlanica in stalna predstavnica Republike Slovenije pri Svetu Evrope plačana iz proračuna, v službi v Strasbourgu očitno ni imela kaj početi. Neizmeren dolgčas je prelila v nadvse neokusen dopis, ki ga lahko v celoti preberete na dnu strani.

Zdolgočasena veleposlanica Tomičeva je imela 1. aprila v službi čas spisati depešo, v kateri je v isti koš zmetala teroristične napade – v najhujših je v Franciji novembra 2015 umrlo več kot 130 ljudi, od tega več kot 90 na koncertu v dvorani Bataclan, odgovornost za napade pa je prevzela Islamska država – in gibanje rumenih jopičev, ki se bori proti oblasti francoskega predsednika Emmanuela Macrona in njegovi politiki davčne reforme, ob kateri opozarjajo, da obremenjuje zlasti delavski in srednji razred, torej ljudi, ki živijo na podeželju in v primestju.

Tomičeva je bila po poročanju spletnega portala Požareport leta 2017 aktivna v stampedu na Boštjana M. Zupančiča, dolgoletnega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice. Zaradi njegovih zapisov na Facebooku ob požarih v Kemisu in Zalogu pri Novem mestu v času vlade Mira Cerarja, ki je danes zunanji minister, je Cerarjev nekdanji zunanji minister Karl Erjavec kar na omrežju Twitter napovedal, da bo vlada umaknila podporo M. Zupančiču pri kandidaturi za člana odbora za človekove pravice pri Združenih narodih. Namesto M. Zupančiča pa so podprli Vasilko Sancin, ki jo je javnost spoznala, ko so mediji pričeli pisati o njeni intimni aferi s (poročenim) bivšim predsednikom republike Danilom Türkom.

Veleposlanica Eva Tomič se je v dopisu pokazala kot slabo pismena, saj piše o “gillet jaunes”, gibanje rumenih jopičev pa se sicer zapiše “gilets jaunes”.

Škandal24

Zadnje novice

Sorodne vsebine