-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Nenavadna poteza podmladka SD: V letošnji božični čestitki Matjaža Hana in Tanjo Fajonovo pošiljajo v pekel

Piše: T. F. (Nova24tv)

Mladi forum, podmladek stranke Socialnih demokratov, po besedah njihovega poslanca Marka Koprivca ponosnih naslednikov Komunistične partije, je na Twitterju ljudem božič znova voščil na nenavaden način. Zapisali so sledeče: “Srečen božič! In ne pozabite na modrosti najstarejšega socialista: Lažje gre namreč kamela skozi šivankino uho, kakor bogataš pride v božje kraljestvo!” Gre za Evangelij po Luku, verz 25; Sveti Luka po stari krščanski tradiciji velja za enega izmed štirih evangelistov, apostolskih mož, bil je zdravnik in likovni umetnik. To, da podmladek Socialistov niti letos ni sposoben ljudem na normalen način zaželeti mirno praznovanje božiča, sicer ne čudi, spomnimo se samo njihovega nekdaj vidnega člana dr. Jerneja Štromajerja, ki je, prav tako na Twitterju, ljudi, ki praznujejo Jezusovo rojstvo, označil za umazane živali. Bolj nenavadno pa je, da z objavljenim evangelijem v pekel med drugim pošiljajo tudi vodjo poslanske skupine SD, Matjaža Hana, ki velja za najbogatejšega poslanca v državnem zboru.

Socialni demokrati imajo v državnem zboru najbogatejšega poslanca, ki je hkrati vodja njihove poslanske skupine; Matjaž Han dobro služi na račun družinskega podjetja M & M International, d.o.o., Radeče, ki ga vodi njegova žena Ljudmila Han, poslanec Han pa je vpisan kot družbenik. Bogastvo si je kopičil predvsem z donosnimi pogodbami s Pivovarno Laško, kar smo v preteklosti že poročali, pa tudi s pogodbami s Petrolom.

Bajno bogastvo si je v zadnjih letih nabrala tudi predsednica Socialnih demokratov, sicer dolgoletna evropska poslanka Tanja Fajon, ki na mesec zasluži več kot 15 tisoč evrov, zaradi česar so ji politični nasprotniki, v prvi vrsti predsednik vlade Janez Janša, večkrat očitali lažno socialno čutečnost.

Tanja Fajon je kot evropska poslanka v 15 letih zaslužila bogastvo. Na mesec zasluži prek 15 tisoč evrov.

Socialnih demokratov se je med političnimi nasprotniki vzdevek “kaviar socialisti” prijel tudi zaradi bajnega bogastva, ki so si ga po osamosvojitvi nagrebli z lastninjenjem nepremičnin, ki so v Jugoslaviji pripadale Komunistični partiji, SD pa so se s tem, ko so se oklicali za legalne naslednike Komunistov, med drugim dokopali tudi do slavne Vile Moskovič, v kateri imajo danes svoj sedež. Večkrat smo namreč poročali, da so do vile v holokavstu umrle judovske družine prišli z menjalno pogodbo za stavbo na Tomšičevi, ki je bila v Jugoslaviji nacionalizirana.

Vila Moskovič (foto: Twitter SD)

Takšnih nepremičnin imajo Socialni demokrati po državi še najmanj 12, njihova vrednost gre v milijone, odpovedati pa se jim ne mislijo, četudi je ustavno sodišče že v 90. letih odločilo, da si ne morejo lastiti nepremičnin Komunistične partije. Evangelist Luka ni pisal o ljudeh, ki so pošteno zaslužili svoj denar, temveč o tistih, ki so si bogastvo nakopičili zaradi lakomnosti, grabežljivosti in kraje.

Dokler bodo Socialni demokrati prebivali v ukradeni vili, božjega kraljestva po Luku zagotovo ne bodo videli. Očitno se tega vse bolj zavedajo tudi sami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine