2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Ne Šabeder, Šarčeva intimna izbira za novega zdravstvenega ministra je njegov svetovalec Vojmir Urlep!

Novi zdravstveni minister naj ne bi postal sedanji generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder, temveč sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojmir Urlep.

Z vlade so v petek sporočili, da bo odstopljenega ministra za zdravje Sama Fakina zamenjal generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder.

Toda to naj bi bil zgolj manever Marjana Šarca, da odločno pokaže, da ima za Fakina alternativo. Po najnovejših informacijah pa naj bi imel Šarec drugega aduta za stolček zdravstvenega ministra.

Bo Levica zadovoljna z Urlepom?
Z razpadajočim in korupcije polnim zdravstvom naj bi se ukvarjal prav svetovalec Marjana Šarca v kabinetu predsednika vlade, Vojmir Urlep. Gre za enega izmed tesnih Šarčevih sodelavcev in njegovih stricev iz ozadja, ki se ukvarja predvsem z ekonomskimi vprašanji ter s kadrovanjem v državnem gospodarstvu. Po izobrazbi je magister farmacije ter magister poslovodenja in organizacije MBA (Masters in Business Administration). Skoraj dvajset let je služboval na najvišjem položaju predsednika uprave dveh zelo uspešnih slovenskih gospodarskih družb – Kemofarmacije d.d. in Leka d.d.

Predvsem bo zanimivo videti, če bo Šarec res imenoval Urlepa na mesto ministra za zdravje, kako bo ekonomist, ki ne mara kompromisov s sindikati, povšeči stranki z največjo močjo v koaliciji – nadkoalicijski Levici.

H. M./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine