17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Ne, ni šala! Milan Kučan ustanavlja odbor za človekove pravice, namenjen obsojencem iz Katalonije, čeprav je njegova partija, katere šef je bil, grobo kršila človekove pravice!

Informacija, ki jo boste sedaj prebrali, bi lahko sodila v rubriko »saj ni res, pa je«. Po naših zelo zanesljivih informacijah se zadnji partijski šef in sedaj vodja Foruma 21 Milan Kučan pripravlja na novo civilnodružbeno akcijo, ki bo namenjena sicer Kataloniji, a je še kako pomembna tudi za Slovenijo. Namreč, Kučan namerava skupaj z nekaterimi osebami, od diplomatov do evropskih poslancev, ustanoviti odbor za podporo katalonskim politikom, ki jih namerava špansko sodišče obsoditi na visoke zaporne kazni zaradi angažiranja pri neodvisnosti Katalonije.

 

Kot so še navedli naši viri, naj bi si Kučan želel ideološko uravnotežen, torej po modelu SZDL sestavljen odbor, ki naj bi tako zagotavljal nekakšno reprezentativnost Slovenije pri vprašanju Katalonije. Odbor, ki naj bi se oblikoval po zgledu nekdanjega Bavčarjevega odbora za varstvo človekovih pravic, bi bil sicer prilagojen za današnje razmere in bi, kot razmišljajo nekateri povabljeni člani, pokril tudi druge države, denimo Rusijo, Ukrajino, Kitajsko, itd.

Zagotovo je informacija o tovrstnem Kučanovem angažiranju za marsikoga šokantna. V primeru Katalonije je namreč znano, da ima tam skrajna levica svoje računice, zato ne preseneča, da so se v dogajanje vključili nekateri vidni člani trdega jedra slovenske tranzicijske levice s Kučanom na čelu. Toda ne gre le za to – dejstvo je namreč, da je bil Kučan zadnji šef partije, ki je množično kršila človekove pravice, prav tako je bil Kučan v času razpada SFRJ nasprotnik osamosvojitve Slovenije, sedaj pa podpira samostojnost Katalonije. Kot je znano, je celo sam priznal, da samostojna Slovenija nikoli ni bila njegova intimna opcija. Bilo bi še razumljivo, če bi šlo zgolj za kršitev človekovih pravic v preteklosti, vendar se te dogajajo še vedno: zloraba sodišč in diskreditacija sodnika, ki se je javno uprl pritiskom, obsodbe nedolžnih ljudi, sodni postopki, namenjeni diskreditaciji ter eksistencialnemu uničenju ljudi, preprečevanje pokopa žrtev komunističnih pokolov (tudi Romov), kraja volitev, mandatov, otrok, pa bančni kriminal, zlorabe v zdravstvu. In ob vsem tem glavni boter politične mafije ustanavlja odbor za zaščito človekovih pravic v – Kataloniji. Večje farse si ne moremo predstavljati.

Skoraj zagotovo pa katalonski obsojenci kakšne velike koristi od Kučana ne bodo imeli. Sploh ne po tistem, ko bo svet izvedel, kdo je v resnici Milan Kučan, saj se bo, če bo res ustanovil takšen odbor, izpostavil v mednarodnem okolju. Je pa njegovo angažiranje še en dokaz invalidnosti slovenske zunanje politike, ki se lahko »šlepa« le še na ruskega »velikega brata«, kar smo lahko videli ob nedavnem obisku vladne delegacije v Moskvi. Sicer pa je tudi znano, da je v času nekdanje Sovjetske zveze prav tam nastal tudi odbor, namenjen zaščiti človekovih pravic zatiranim Američanom…

Zadnje novice

Sorodne vsebine