15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Ne boste verjeli: V 21. stoletju v Sloveniji ustanovili regionalni odbor Socialistične partije Slovenije, ki se ima za edino in neposredno naslednico ideje diktatorja Josipa Broza Tita!

Čeprav je slovenska zemlja v času II. svetovne vojne, predvsem pa po njej, doživela največje prelivanje bratske krvi v zgodovini, potem ko so komunisti po uspešni izvedbi revolucije v škodo lastnega prebivalstva prevzeli oblast in na desettisoče otrok, žensk in moških brez slabe vesti pognali na drugi svet, je bil v posmeh temu v Ljutomeru ustanovljen prvi regionalni odbor izvenparlamentarne politične stranke Socialistične partije Slovenije.

 

Člani Socialistične partije Slovenije s Štajerske in iz Prekmurja so se v soboto, 23. februarja, zbrali v Ljutomeru in ustanovili regionalni odbor stranke, saj je bilo po njihovi oceni članstvo v sedmi in osmi volilni preveč razpršeno, s tem pa so vse člane na tem območju povezali v en odbor. Ob prisotnosti generalnega sekretarja stranke Tadeja Trčka in generalnega podsekretarja Igorja Nemca pa so po poročanju portala Prlekija.net spregovorili tudi o preteklih aktivnostih stranke in ciljih stranke v prihodnosti.

Na uradni spletni strani stranke je mogoče prebrati, da je “Socialistična partija Slovenije utemeljena na zgodovinskem dosežku jugoslovanskih komunistov v borbi proti fašizmu in staremu kapitalističnemu redu v II. svetovni vojni in povojni izgradnji socializma v Jugoslaviji”. Imajo se za edine in neposredne naslednike ideje pokojnega jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita in jugoslovanstva na območju Slovenije. “Temelj delovanja so spoštovanje partizanskega boja, jugoslovanstvo, panslavizem, antiimperializem, antikolonializem, ideje bloka neuvrščenih. Pri doseganju zastavljenih ciljev smo nepopustljivi in brezkompromisni, vendar delujemo v skladu z ustavno in zakonsko ureditvijo Republike Slovenije. Naše mnenje je, da če združimo dobre stvari prejšnjega sistema in dobre stvari sedanjega sistema, lahko naredimo moderno socialno državo nove dobe. Vemo, da smo Slovenci tega sposobni in da je to naša edina opcija za boljše življenje. Socialistična partija Slovenije je stranka intelektualcev in proletariata, z močno strokovno in moralno podlago, ter je sposobna narediti red in voditi slovenski narod na pot dostojanstvenega in ponosnega življenja državljanov.”

Člani Socialistične partije Slovenije se zavzemajo za regulirano gospodarstvo, izstop Slovenije iz Evropske unije in zveze Nato, ponovno uvedbo vojaškega roka, legalizacijo marihuane v medicinske namene, ohranjanje Titovih političnih tradicij, krepitev sodelovanja z nekdanjimi jugoslovanskimi republikami, Kitajsko in Rusijo. Ob pregledu programa stranke je mogoče videti, da se zavzemajo tudi za spremembo slovenske ustave in uvedbo polpredsedniškega sistema po vzoru Francije, strogo ločitev Cerkve od države, nacionalizacijo kapitala sumljivega izvora, uvedbo carin za zaščito domačih proizvajalcev, reformo šolskega sistema.

Ukinili bi financiranje verskih skupnosti iz državnega proračuna
Podobno kot člani Židanove stranke so tudi v Socialistični partiji Slovenije strogo obsodili govor predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija v Bazovici, čeprav je ta pojasnil, da je s pozdravom “Naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija in naj živijo italijanski izgnanci” govoril o “istrskih in dalmatinskih italijansko govorečih izgnancih, njihovih otrocih in vnukih, med katerimi jih je bilo veliko na slovesnosti”. Iz spletne strani je razvidno, da je stranka na vlado naslovila predlog, po katerem bi se obdavčilo verske skupnosti in se ukinilo njihovo financiranje iz proračuna države, oktobra lani pa je pričela s kampanjo, da naj Slovenija umakne svoje priznanje Republiki Kosovo.

Naravnost neverjetno je, kaj se gredo v 21. stoletju, glede na to, da se Titu pripisuje krivda za smrt 570.000 političnih nasprotnikov. S tem se uvršča na 10. mesto voditeljev, ki so zakrivili množične poboje v 20. stoletju, takoj za Sadamom Huseinom, ki mu pripisujejo 600.000 žrtev. Pričanja žrtev komunistične tiranije in preko 600 množičnih grobišč govorijo sami zase. A očitno nekateri živijo v zablodi in še dolgo bodo, dokler ne dojamejo, da se komunizem tako kot fašizem in nacizem uvršča med totalitarne sisteme.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine