21.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Ne boste verjeli! Direktor Vivata pravi, da je kopanje v oblačilih bolj higienično, saj (normalnim) kopalcem odpada koža, ki onesnažuje njihov bazen

Na nedavno afero z »rjuharicami« v termah Vivat v Moravskih Toplicah se je odzval tudi direktor Metod Grah, in sicer za portal Vestnik.si. Kot je dejal, je »to, kar se dogaja, poden od podna«.

 

Vendar pa je njegov odziv tudi koristen, saj je skozi vrstice priznal, da terme Vivat ciljajo na goste iz bogatih arabskih držav, kar pomeni, da imajo verjetno tudi halal hrano. Omenil je tudi večkratno srečanje z državnim vrhom v Savdski Arabiji, v Dubaju.

»Edini zdraviliško-kopalni kompleks smo v Sloveniji, ki imamo za tovrstne goste ločene kopalne prostore. Pravkar pri nas dopustuje ena družina iz Savdske Arabije, članica njihove družine pa je pomotoma zašla v drug prostor, namenjen ostalim gostom. Pri tem jo je druga kopalka fotografirala in fotografijo objavila na Facebooku,« je bentil direktor. Kot je dejal, je to arabska kultura, »to so kopalke, to niso rjuhe, kot to poimenujejo komentatorji pod objavami«.

No, glavno presenečenje šele sledi: »Tudi, če pogledamo s higienskega vidika, je to bolj čisto, kakor, ko denimo v vodo odpadajo koža in lasje.« Ergo, kopanje v oblačilih je bolj higiensko, kdor temu nasprotuje, je pravzaprav rasist. »Se v Sloveniji tudi temnopolti ljudje ne bi smeli kopati v bazenih, kjer se kopamo mi?« je še dejal Grah, ki ga zelo skrbi, »kakšen narod smo mi Slovenci, kako smo lahko tako nestrpni, prav tako vi novinarji, ki se s tem ukvarjate«.

V odzivu je še povedal: »To gospo, ki je naredila fotografijo, smo poklicali in ji povedali, da je neupravičeno snemala v naših prostorih. Gospa je spoznala, da je naredila napako, in se je družini opravičila tako v arabskem kot v angleškem jeziku, fotografije pa je umaknila s Facebooka. Žal skrajneži gonjo, ki je nastala po objavi, nadaljujejo, in pri tem sodelujejo celo mediji.« Kaj pa si vi, drage bralke in bralci, mislite o tem?

Fotografije bralke smo objavili TUKAJ, burne odzive na družabnih omrežjih pa TUKAJ.

Sicer pa nekateri na družabnih omrežjih grozijo vsem, ki si drznejo oporekati islamu. Preberite grožnje – TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine