9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Napovedi nekdanje poslanke SMC Jasne Murgel glede politilčne ugrabitve Ustavnega sodišča RS so se uresničile – to dokazuje afera Matej Accetto, povezana ravno s SMC!

Napoved nekdanje poslanke SMC Jasne Murgel se je uresničila v praksi. V silnem razočaranju nad izidom nedeljskega referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi, ki so jo volivci prepričljivo zavrnili, je Murglova namreč leta 2015 na socialnem omrežju Facebook napovedala menjavo ustavnih sodnikov in s tem politizacijo Ustavnega sodišča RS. Afera v povezavi z ustavnim sodnikom Matejem Accettom, ki se je zaradi povezav s stranko SMC znašel v hudem navzkrižju interesov, to več kot nazorno dokazuje. 

 

Nekdanja sodnica Murglova je napovedala nehigienično menjavo ustavnih sodnikov, saj je v menjavi videla možnost, da se izigra volja volivcev, ki je bila jasno izražena na referendumu.

Murglova je napoved sodnikov zapisala v odzivu na mnenje enega izmed državljanov, ki je bil tako kot ona razočaran zaradi nesprejetja novele zakona o zakonski zvezi. Ta je zlil svoj gnev na ustavno sodišče in pohvalil delo poslancev SMC v kampanji za nov družinski zakonik. Poslanka je sprva izpostavila, da se sicer počuti krivo, da jim ni uspelo. Nadaljevala je, da se sicer obenem zaveda, da ni kriva in dodala, da bodo v stranki delali naprej. “Eno leto hitro mine. Vmes menjamo ustavne sodnike,” je Murglova poudarila in napovedala, da je bojevnica za dobro. “In imam še dosti pred seboj, še bodo zmage.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine