1.1 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Na družbenem omrežju zbrisal profil Ognjišču, ker je objavilo uničevanje zastavic, postavljenih v spomin otrokom, umorjenim v maternicah

Piše: Ž. N. (nova24tv.si)

Ko nekaterim ni po volji vsebina, ki jo objaviš na družabnih omrežjih, čeprav ta prikazuje zgolj realno stanje, očitno sledijo organizirane aktivnosti v smeri utišanja. Radiu Ognjišče so namreč ukinili profil na priljubljenem družabnem omrežju TikTok, potem ko so ti objavili video o aktivistkah, ki so se meni nič tebi spravile na zastavice, ki so ponazarjale grobove umrlih nerojenih otrok. 

Spomnimo. V iniciativi Pohod za življenje so v pričakovanju Pohoda za življenje v Ljubljani organizirali dogodek v znak spomina na nerojene otroke, ki so svoje življenje izgubili še pred svojim rojstvom. “Postavili smo 190 zastavic, toliko razredov otrok namreč manjka v slovenskih šolah,” je poudarila predsednica iniciative Urška Soares Cankar in pojasnila, da ob združitvi moške in ženske spolne celice nastane novo življenje, kar je znanstveno dejstvo. “Prav je, da se tudi teh otrok, ki so izgubili življenje, spomnimo.”

Po predstavitvi iniciative pa se je zgodilo nepričakovano. Kraj obeležja nerojenih otrok je namreč obiskala skupina deklet, ki je pričela z uničevanjem zastavic, ki predstavljajo nerojene otroke. Na Radiu Ognjišče so na željo avtorice posnetka le-tega objavili na svojih družabnih omrežjih, in ta je postal viralen. “Na našem Facebook profilu si ga je tako ogledalo več kot 160 tisoč ljudi, na Instagramu 2800, na TikTok profilu več kot 60 tisoč. Očitno je to motilo skupino ljudi, ki sporočilu Pohoda za življenje nasprotujejo. Pod objavo so se namreč pojavili komentarji, ki so pozivali: Prijavite ta profil,” so zapisali na Radiu Ognjišče.

Kot kaže se je po navedbah radia nabralo zadosti prijav, da je prišlo do izbrisa njihovega profila na TikToku. Prejeli so namreč obvestilo, da so  zaradi “kršitev pravil” “banned”, kar pomeni, da je bilo onemogočeno delovanje njihovega profila. “Prepričani smo, da posnetek ni kršil nobenih pravil TikTok omrežja, kot tudi ne katerih koli drugih pravil objave javnih dogodkov.”  Po njihovih besedah to potrjuje tudi dejstvo, da “enaka objava ni bila kot sporna označena na nobeni drugi platformi, zato predvidevamo, da je izbris in blokada našega profila zgolj in samo posledica organiziranih prijav.”

 

Ustvariti so morali nov profil

“Pojasnilo o dogajanju smo prosili tudi od TikToka. V odgovoru nas je podjetje le napotilo v aplikacijo in na profil, do katerega pa ne moremo več dostopati, saj ta ne obstaja več,” so pojasnili pri radiu in sprejeli odločitev, da odprejo nov profil na TikToku, kjer bodo prisotni z dobro vsebino. “Nadaljevali bomo z objavo pozitivne, zabavne in tudi duhovne vsebine, kratkih videoposnetkov s spodbudnimi in pozitivnimi mislimi naših gostov, zagotovo pa ne bomo molčali, ko bo treba na spoštljiv način dati glas vrednotam in stališčem, ki jih tudi kot radio zastopamo. Naše poslanstvo, prinašati sporočilo veselja Življenja, ostaja neomajno,” sporočajo in vabijo vse k sleditvi njihovega novega profila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine