12.2 C
Ljubljana
četrtek, 5 oktobra, 2023

Mladina vas želi prepričati, da živite v srednjeevropskem Cipru

Piše: Ž. K. (Nova24TV)

Slovenski srednji razred je med davčno najbolj obremenjenimi v Evropski uniji. A če bi poslušali skrajno leva trobila, denimo Mladino, bi bili prepričani, da Slovenci in Slovenke živimo v srednjeevropskem Cipru, nekakšni davčni oazi, kjer kapitalisti izkoriščajo revne. Gre za izkrivljen pogled na svet, ki dela revnejše še bolj revne, lastnike kapitala pa izganja iz Slovenije.

“Dosledna vlada bo napravila konec Sloveniji kot davčni oazi in banke in druge pripravila do tega, da bodo odgovorni ne le delničarjem in lastnikom, ampak tudi družbi, katere del so. Golob ima zgodovinsko priložnost, da nas spravi iz mrtvega teka,” so zapisali v Mladini. Koliko bogatejši ste, odkar ima Slovenija socialistično oblast, si lahko odgovorite sami.

Razkorak med resničnim svetom in svetom, v katerem se navaja častnik Mladina, je komentiral tudi politični komentator Mitja Iršič, ki je zapisal: “Mladina živi v nekem vzporednem vesolju. Na žalost v sobivanju z vlado.”

Inflacija in davčne obremenitve
Stranke, ki so se na oblast zavihtele z obljubami po višjih davkih, so svojo obljubo tudi obdržale. Obljubile so še višje davščine, a se očitno zatika pri organizacijskih težavah. Eden prvih ukrepov Golobove vlade je bila sprememba zakona o dohodnini, s katerim so zavrgli spremembe istega zakona s strani Janševe vlade. Janševe spremembe zakona so vsem prinašale višje plače, tako tistim z najnižjimi prihodki kot tistim z najvišjimi. Vlada Janeza Janše se je soočala z očitki, da bodo tisti, ki so finančno bolj uspešni, prejeli večji odpustek kot tisti, ki prejemajo minimalno plačo. Davčna razbremenitev uspešnejših je potrebna.

Slovenija namreč ni otok sredi morja, ki ne rabi tekmovati s sosedami. Upravno okolje je še kako pomembno, saj lahko lastniki kapitala in izobraženi Slovenijo zapustijo. To razumejo tudi tisti na levici. Sandi Češko, nekoč najbogatejši Slovenec, predsednik gospodarskega foruma Socialnih demokratov, je lani maja izjavil, da so “nizki davki čista neumnost”. Ko je leta 2014 eno od svojih podjetij prestavil na Ciper, je očitno mislil povsem drugače.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine