18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Mitja Okorn vrača udarec: Prosil sem za povezavo z vsaj eno osebo, ki je utrpela posledice zaradi cepiva, pa niti ti, niti tvoja prijateljica Anica Bider, s katero si me povezala, nista na koncu prišla niti z enim konkretnim primerom

Piše: Janja Strah

Napovednik vlade za dokumentarni film o kitajskem virusu, ki ga je posnel režiser Mitja Okorn, je vzbudil precejšnje zanimanje. Večinoma so odmevi pozitivni, pri anti-cepilcih (pozor, niso vsi necepljeni anti-cepilci) pa je zbudil jezo, češ da ni pokazal obeh plati medalje.

Mitja Okorn (ki je znan po tem, da je brez dlake na jeziku, še posebej, če meni, da so ga napadli brez pravega argumenta in razloga) je odgovoril, da je ljudi prosil, naj ga povežejo z vsaj eno osebo, ki je zaradi cepiva utrpela posledice, a se ni nihče javil.

»Zakaj? Prosil sem te, da mi zrihtaš povezavo in kontakt z vsaj eno osebo, ki je utrpela zaradi corona cepiva, pa niti ti, niti tvoja prijateljica Anica Bider, s katero si me povezala, nista na koncu prišla niti z enim konkretnim primerom. (…) In to kljub temu, da sem prosil večkrat. Pošiljaš SMS in nič,« je zapisal enemu od njih.

Tanji Merlak, ki je menila, da je film manipulacija, je odgovoril:

»Ampak Tanja, ti ljudje so resno nasrkali v življenju – eni še danes, po več kot pol leta, niso ok. Zakaj ne bi tega pogledala? To ni nobena manipulacija. To so ljudje, ki so bili v komi, ljudje ki imajo longhaul covid in ne morejo delat več kot 3 ure na dan, etc… Kaj je tukaj spornega? Zakaj tega ne bi mogla pogledat do konca? Čisto iskrene pripovedi. Mislim to, kar je tukaj objavljeno, je samo TRAILER. Ampak ne razumem, zakaj ne bi pogledala celotnega filma in zakaj te ne bi zanimalo, kaj ti ta bolezen lahko povzroči.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine