12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Meščani v šoku: štirje migranti več ur neovirano hodili po mestu in pretepali domačine!

Šele po nekaj dneh je policija objavila poročilo o sobotnem dogajanju v mestu Amberg na Bavarskem, na katerega se je odzal tudi nemški notranji minister Horst Seehofer.

Štirje mladi migranti (dva Afganistanca, Iranec in Sirijec), stari med 17 in 19 let, so hodili po mestu in pretepali naključne mimoidoče. Rezultat: 12 ranjenih domačinov, starih od 13 do 42 let, in 17-letnik, ki so ga zadržali v bolnišnici zaradi hudih poškodb glave, poroča nemški Bild. Gre sicer za priljubljeno »zabavo« muslimanskih migrantov, da bi ustrahovali staroselce na določenem območju.

Med žrtvami je tudi 13-letni Nino, ki je pričal, kako je njegovega 29-letnega prijatelja Marca napadel migrant in rekel: »´Zakaj si mi rekel ¨J**i se´«

»Marco mu ni ničesar dejal. Ko sem ga vprašal, zakaj je prijatelja napadel, me je udaril v trebuh,« je povedal Nino.

13-letnega Nina, domačina, je migrant udaril v trebuh. (Slika: Twitter)

Malo kasneje so napadli 17-letno dekle, ki so jo najprej ozmerjali s »kurbo«, nato pa enega od domačinom na železniški postaji potisnili po stopnicah navzdol.

Posredovale so tri policijske patrulje, eden od migrantov je policistko žalil.

»Dogodki v Ambergu so me močno razburili. To je nasilje, ki ga ne bomo več dopuščali,« je povedal notranji minister Seehofer.

Oglasil se je tudi tiskovni predstavnik zvete policistov Rainer Wendt, ki je ostro kritiziral, da je policija tako pozno objavila poročilo in način njihovega poročanja. »Tiskovni predstavnik mora ta primer bolj pojasniti. Vedno se govori, da so ´motivi storilcev neznani´. Naj vam jaz povem motiv napadalcev. To je njihov globok prezir do naše države in ljudi, ki tu živijo,« je povedal Wendt.

Policija je migrante po mestu začela preganjati zelo pozno. (Slika: Twitter)

Razburjena je tudi javnost, ki terja ukrepe, s katerimi bodo ostreje ukrepali zoper migrante.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine