0.4 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Mednarodne medijske organizacije še naprej nasedajo lažem o slovenski vladi in njenem odnosu do medijev ter iste laži brez zadržkov širijo

Piše: G. B.  

Pobuda Media Freedom Rapid Response, ki združuje več mednarodnih medijskih organizacij, je postregla z novim poročilom o domnevnih hudih kršitvah medijske svobode v Slovenije.  

Kot so zapisali, je slovenska vlada s prevzemom predsedovanja EU poslabšala svobodo medijev, ker naj bi, tako trdijo avtorji poročila, spodkopavali medije, ki pišejo kritično o vladi. Svoboda medijev naj bi se tako začela poslabševati brž, ko je lani vodenje vlade prevzel Janez Janša. Pri tem posebej omenjajo pritiske na javno RTV ter na STA. V svojih kritikah so pisci poročila sicer zelo splošni in v glavnem ponavljajo to, kar ves čas ponavljajo že slovenski mainstream (pravzaprav levičarski) mediji.

S tem se seveda postavlja vprašanje, kako verodostojna je lahko novinarska organizacija, ki o vladi države, ki sedaj prevzema predsedovanje EU, piše skoraj kot o režimu Lukašenkovega tipa. Pa čeprav v Sloveniji od lanskega prihoda sedanje vlade naprej ni zaprt noben novinar. Več kot očitno sprenevedanje torej.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine