21.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Mednarodne medijske organizacije še naprej nasedajo lažem o slovenski vladi in njenem odnosu do medijev ter iste laži brez zadržkov širijo

Piše: G. B.  

Pobuda Media Freedom Rapid Response, ki združuje več mednarodnih medijskih organizacij, je postregla z novim poročilom o domnevnih hudih kršitvah medijske svobode v Slovenije.  

Kot so zapisali, je slovenska vlada s prevzemom predsedovanja EU poslabšala svobodo medijev, ker naj bi, tako trdijo avtorji poročila, spodkopavali medije, ki pišejo kritično o vladi. Svoboda medijev naj bi se tako začela poslabševati brž, ko je lani vodenje vlade prevzel Janez Janša. Pri tem posebej omenjajo pritiske na javno RTV ter na STA. V svojih kritikah so pisci poročila sicer zelo splošni in v glavnem ponavljajo to, kar ves čas ponavljajo že slovenski mainstream (pravzaprav levičarski) mediji.

S tem se seveda postavlja vprašanje, kako verodostojna je lahko novinarska organizacija, ki o vladi države, ki sedaj prevzema predsedovanje EU, piše skoraj kot o režimu Lukašenkovega tipa. Pa čeprav v Sloveniji od lanskega prihoda sedanje vlade naprej ni zaprt noben novinar. Več kot očitno sprenevedanje torej.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine