10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Luka Mesec je v državnem zboru vsem na očeh lažnivo napadal portal Nova24TV, ki od države ni prejel niti centa!

Poslanec in koordinator Levice Luka Mesec je v parlamentu vsem na očeh debelo lagal. Tokrat glede financiranja spletnega portala Nova24TV s strani ministrstva za kulturo. V obrazložitev je celo navedel naslove nekaterih člankov, objavljenih na našem spletnem portalu, ki naj bi jih sofinancirala država. Resnica pa je popolnoma drugačna. Spletni portal Nova24TV namreč od ministrstva za kulturo ni dobil niti centa.

Poslanec in koordinator Levice Luka Mesec ponovno izkorišča svojo politično funkcijo za neposreden napad na medije, katerih poročanje ni pogodu njemu samemu in tranzicijski levici, kamor spada radikalna stranka Levica. V parlamentu je tako zatrdil, da naj bi spletni portal Nova24TV sredstva za pisanje svojih člankov pridobil kar na podlagi razpisa ministrstva za kulturo.

Celoten napad, ki ga je Mesec v parlamentu izvedel na Nova24TV in Demokracijo, hkrati pa tudi na svobodo medijev, je Levica objavila celo na svojem Twitter računu. Mesec je šel pri zavajanju celo tako daleč, da je naštel naslove nekaterih novejših člankov na našem spletnem portalu, ki naj bi jih sofinancirala država. Izpostavil je naslednje članke: [Video] Za širjenje promigrantske multikulti propagande med mladimi se v Sloveniji ni bati! Denarja davkoplačevalcev zanje namreč nikoli ne zmanjka!“Ta ga pa nese” – Mrtvo pijana voznica na Gorenjskem po cesti “slalomirala” s kar štirimi promili alkohola v krvi! in Brutalno pretepena mariborska sodnica zunaj smrtne nevarnostni – po naših virih policija sumi moža, sodnica naj bi se domov vračala od ljubimca, a preiskava poteka v več smereh. Hkrati je tem trem člankom pa tudi drugim prispevkom, objavljenim na našem spletnem portalu, očital “blatenje, obrekovanje, širjenje neresnic, polresnic, strahu in sovraštva“.

Spletni portal Nova24TV od države ni prejel nobenih sredstev
Dejstva pa so popolnoma drugačna, kot navaja Mesec. Spletni portal Nova24TV, na katerem so bili objavljeni članki, ki jih je izpostavil v parlamentu, namreč od ministrstva za kulturo ni dobil niti centa. Državna sredstva je namreč prejela le televizijski program Nova24TV in sicer v borni višini, ki ne pokrije niti enomesečnih stroškov obratovanja. Tako je jasno, da je trditev, da so bili omenjeni članki sofinancirani s strani ministrstva za kulturo, popolnoma zavajajoča in lažna.

Ob tem je potrebno poudariti, da smo pri vseh treh izpostavljenih člankih navajali informacije, ki smo jih prejeli od zanesljivih virov, obenem pa se je izkazalo tudi, da so bili vsi trije prispevki napisani korektno ter da se je v njih navajalo resnične informacije, potrjene s strani drugih medijev in pristojnih organov. Z omenjenimi neresničnimi obtožbami s strani Mesca se je tako še enkrat izkazalo, da gresta svoboda medijev in svoboda govora slovenski levici še kako v nos, zaradi česar bomo na našem portalu še bolj zavzeto branili temeljne postulate demokratične družbe in svobodno pisali o stvareh, ki se nam in našim bralcem zdijo pomembne.

M. D./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine