15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Logarjeva Platforma sodelovanja napoveduje svojo prvo javno tribuno

Piše: Nova24tv.si

Platforma sodelovanja začenja z napovedanimi javnimi tribunami o prihodnosti Slovenije. Tema prve javne tribune bodo “razvojni megatrendi”. Izpostavljajo spremembe na trgih dobrin in storitev, hiter razvoj in adaptacijo novih tehnologij in klimatske spremembe. Dogodek se bo odvil jutri, 10.10 2023, ob 18. uri v Festival dvorani Pionirskega doma v Ljubljani, na Vilharjevi ulici 11.   

“Slovenija bo leta 2034 praznovala 30. letnico vstopa v Evropsko unijo. Kje bomo tedaj? Kako se bomo v Sloveniji znašli v naslednjih 10 letih? Vabimo vas na prvo javno tribuno Platforme Sodelovanja z naslovom: Slovenija v razvojnih megatrendih,” so zapisali na spletni strani Platforme Sodelovanja.

Na prvi javni tribuni bodo spregovorili predsednik uprave Nove Ljubljanske banke Blaž Brodnjak, soustanovitelj podjetja Dewesoft Jure Knez, direktorica podjetja Varis Sabina Sobočan ter direktor in ustanovitelj podjetja Duol Dušan Olaj. Uvodni nagovor bo imel ekonomist Igor Masten. Debato bo povezoval Anže Logar, kolikor je znano, sam na prireditvi ne bo govoril.

Platforma Sodelovanja je na svojem Twitter profilu predstavila jutrišnje govornike. Brodnjak je poleg vodenja NLB še predsednik nadzornega sveta Združenja bank Slovenije, predsednik AmCham Slovenija in član predsedstva Rokometne zveze Slovenije. Leta 2022 mu je Združenje manager podelilo nagrado Manager leta. Jure Knez je prejemnik številnim domačih in mednarodnih nagrad ter priznanj (Zlata Gazela, nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, nagrada za Produkt meseca od NASA Tech Briefs, itd.) Sabina Sobočan je generalna direktorica družbe Varis Lendava od 2015, članica UO Zbornice za gradbeništvo in gradbene materiale, predsedstva in UO Pomurske gospodarske zbornice, Društva poslovnih žensk Slovenije FAM in mnogih drugih društev. Dušan Olaj je ustanovitelj in direktor podjetja DUOL. Podjetje je danes prisotno v več kot 70 državah po svetu. Sodeluje z ameriško vesoljsko agencijo NASA pri razvoju bivališč za vesoljske posadke, zlasti za prihodnje misije na Marsu. Olaj je bil pred časom kandidat SD za poslanca, na zadnjih lokalnih volitvah pa kandidat za župana občine Piran.

Je prihodnost v sodelovanju ali izključevanju?
Logar je na dan predsedniških volitev napovedal, da se njegova politična pot, kljub porazu proti Nataši Pirc Musar ni zaključila. Ko je napovedal, da smo na pragu “nečesa velikega”, je sprožil serijo ugibanj o njegovi politični prihodnosti. Kasneje je naznanil ustanovitev t.i. “Platforme sodelovanja” katere primarni fokus naj bi bilo iskanje konsenza znotraj slovenske politike. Kasneje so se mu pridružili številni znani Slovenci in Slovenke, med njimi tudi denimo nekdanji minister iz vrst SD Jernej Pikalo, kar je izzvalo negativno reakcijo pri predsednici njegove stranke Tanji Fajon. Slednja je zaradi omenjenega sodelovanja izrazila svoje “razočaranje”. Predsednica Socialnih demokratov in zunanja ministrica je ena tistih političark v Sloveniji, ki prisega na izključevanje drugače mislečih iz političnega diskurza, v kolikor njihovi razmisleki sega zunaj miselnega bazena tranzicijske levice.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine