10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Levičarski poslanec Kordiš napovedal vojno Akrapoviču in Boscarolu! Bodo komunisti spet fizično obračunavali s podjetniki kot leta 1945?

»Kapitalistično izsiljevanje nacionalnih držav je šolski prikaz omejitev reformističnih politik, kot smo si jih uspeli izboriti v koalicijski pogodbi. Rešitev? Nacionalizacija!«, je z odvzemom premoženja zagrozil poslanec revolucionarne Levice Miha Kordiš po tistem, ko sta ena najuspešnejših podjetnikov Igor Akrapovič ter Ivo Boscarol napovedala, da bosta zaradi radikalno leve vlade in gospodarstvu neprijazne koalicijske pogodbe posel umaknila iz Slovenije.

 

Revolucionarna retorika in prizori, kot smo jim bili priča po drugi svetovni vojni, ko so najbolj uspešnim odvzeli premoženje in jih pobili ali izgnali, lahko kaj kmalu znova postanejo resničnost. Poslanec Miha Kordiš, član radikalne Levice, sicer tudi del koalicije, ki se bo kmalu povzpela na oblast, grozi z odvzemom premoženja podjetnikom, kot so Akrapovič in Boscarol, podobna usoda pa bi seveda čakala tudi vse preostale.

Kordiš: Potrebno jih je obrat do zadnjega beliča!

Skorajda ne mine dan, da poslanec Kordiš ne bi izrekel kakšne bolne izjave o zlobnih kapitalistih, »ki jih je potrebno obrat do zadnjega beliča, nato pa z bajoneti sterat v morje …«, kot je to izjavil v primeru Venezuele, kjer ljudje v socialističnem raju nimajo več niti za kruh, plenic in mleka pa je na trgovinskih plenicah že zdavnaj zmanjkalo.

Ravno danes so namreč v podjetju Akrapovič, ki proizvaja najboljše izpuhe na svetu, zapisali v sporočilu za javnost, da bodo 32 milijonov dobička namenili izplačilu dividend in naložbam v bolj predvidljivih poslovnih okoljih. Predsednik upravnega odbora družbe Igor Akrapovič je pojasnil, da gre za samozaščitni ukrep, ki sicer ne pomeni, da bodo selili proizvodnjo drugam, temveč to, da bodo “zasluženi denar plasirali drugam”. Do tega je bil že prejšnji teden kritičen tudi ajdovski podjetnik Ivo Boscarol.

Kramarsko gospodarstvo podpira tudi Kordiševo plačo

Pred letom dni si je kontroverzni poslanec privoščil novo do malega gospodarstva sovražno izjavo, ko je med razpravo v državnem zboru dejal, da je “drobno gospodarstvo kramarsko gospodarstvo, ki ne opravlja razvojne funkcije”. Če bi poslanec ekstremne levice dejansko poznal gospodarsko stanje, bi vedel, da drobno gospodarstvo daje v Sloveniji kruh kar 281 tisoč osebam in več kot sto tisoč družinam, hkrati pa tudi največ prispevajo v državni proračun. Torej tudi za Kordiševo plačo, zato bi si po mnenju Obrtno-podjetniške zbornice (OZS) ta del “kramarskega gospodarstva” zaslužil več spoštovanja z njegove strani.

Kaj je Kordiš počel v življenju? Nič koristnega, kaže njegov življenjepis

Poslanec Miha Kordiš, sicer rojen leta 1989 in še vedno eden mlajših poslencev tega sklica državnega zbora, po javno dostopnih podatkih o delovnih izkušnjah nikoli ni opravljal družbeno koristnih funkcij, kaj šele, da bi ustvarjal dodano vrednost in pripomogel k razvoju države ter gospodarstva. Pravzaprav v gospodarskem sektorju nikoli ni delal, zato ga tudi ne pozna, pa vendar o njem izreka neresnične in škodljive vrednostne sodbe. Glede na objavljene podatke o Kordiševih delovnih izkušnjah lahko vidimo le to, da si je že ob vstopu na fakulteto želel postati revolucionar, kot je njegov vzornik Che Guevara.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine