4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Levičarski medijski kartel obvladuje 90 odstotkov medijskega prostora v Sloveniji, aktualni vladi pa očitajo poseg v njihovo medijsko svobodo

Odgovor Svetu Evrope o stanju slovenskega medijskega prostora je kljub burnim kritikam tranzicijskih medijev zelo resničen. Vlada Republike Slovenije se je tako odzvala na zavajajoče poročanje “neodvisnega” novinarskega popotnika Blaža Zgage. “Tako levica prek medijskega monopola vsiljuje tezo, da je normalno, resno, neodvisno in kredibilno novinarstvo tisto, ki je levo, torej oni, vsi ostali pa so neresni, tabloidni, nekredibilni, lažnivi in polni sovražnega govora, janšisti pač,” je o slovenski medijski krajini zapisal dolgoletni novinar in poznavalec medijske scene Bojan Požar.

 

Svojo manipulacijo so bivše vladajoče sile skupaj s svojimi medijskimi lakaji izvedli preko organa Sveta Evrope, kjer je zaposlen Matjaž Gruden. “Pri kroženju tega Zgagovega spisa je proaktivno sodeloval tudi Matjaž Gruden, direktor za demokratično participacijo pri Svetu Evrope in čisto naključno tudi kolumnist mariborskega časopisa Večer, znan po večkrat izraženih radikalno levih političnih stališčih,” je zapisal Bojan Požar.

Opozicijske stranke političnega levega četverčka LMŠ, SAB, SD in Levice, tranzicijski mediji, radikalne nevladne organizacije ter sindikati so združili svoje moči proti trenutni vladi. Najbolj izrazite in radikalne nastope izvajajo opozicijske stranke v svojih tranzicijskih medijih, kjer slovenska javnost lahko dan za dnem bere, da bo aktualna vlada Slovenijo odpeljala v diktaturo in postala satelitska država sosednje Madžarske. Vlada se je pod novo kritiko znašla zaradi poslanega pisma na Svet Evrope. Pismo je podalo odgovor na zavajajoče obtožbe novinarja Blaža Zgage. Spodaj pod člankom si lahko preberete, koliko so levi mediji dobili finančnih sredstev na razpisu kulturnega ministrstva, ki je bil izveden še v času Šarčeve vlade.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine