18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Kriminal najhujše vrste! Pri odpisu Jankovićevih 13 milijonov dolgov je sodelovalo javno podjetje Energetika Ljubljana – ti so le nekaj mesecev pred prisilno poravnavo odkupili terjatve!

Zdaj je jasno, zakaj se položnice za elektriko prebivalcem Ljubljane znova višajo! Zoran Janković je spet prevaral sistem pri odpisu dolgov svojega družinskega podjetja Electe. Na pomoč mu je priskočila Energetika Ljubljana, ki je v stoodstotni lasti Mestne občine Ljubljana. Direktor Energetike Ljubljana je Jankovićev dolgoletni sopotnik in zaupnik Samo Lozej. Že nekaj mesecev prej so v Energetiki čudežno vedeli, da bo šla Electa v prisilno poravnano. S svojim udejstvovanjem in odkupovanjem terjatev so Jankoviću pomagali izbrisati 13 milijonov evrov dolga! Skupaj pa so še poskrbeli za število fiktivnih upnikov, ki so izglasovali poenostavljeno prisilno poravnavo in škandalozno rešili premoženje Jankovićevih.

 

Zoran Janković in odpis 29 milijonov dolgov njegovemu družinskemu podjetju Electa, ki sta ga na papirju vodila njegova sinova Jure in Damjan, še naprej burita duhove. Ne mine dan, ko se ne bi razkrila nova nečednost in škandalozno izigravanje zakonodaje, ki si ga je privoščilo Jankovićevo omrežje. Tokrat je udarila vest, da je pri preživetju propadlega Jankovićevega imperija pomagalo kar občinsko podjetje Energetika Ljubljana, ki je za prisilno poravnano vedelo že nekaj mesecev prej, kot se je sploh sprožil postopek!

Po poročanju Siola so Janković in njegovi prijatelji spletli pravo hobotnico podjetij in fiktivnih upnikov, da so izigrali celoten slovenski sodni sistem. Energetika Ljubljana vsak mesec pošilja visoke položnice za elektriko občanom Ljubljane, zaradi česar marsikaterega prebivalca Ljubljane boli glava. Kot kaže, tudi zato, da pokriva dolgove svojega vrhovnega šefa v Ljubljani. Electa je Energetiki Ljubljana dolgovala dobrih 6.800 evrov. Vendar terjatve ni bilo na seznamu, saj jo je že prej odkupilo podjetje Artisan v lasti Jana Beca, največjega fiktivnega upnika v zadevi Electa.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine