22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Ko en topel dan podnebnim alarmistom služi kot dokaz za neizbežno podnebno katastrofo

Piše: J. B. 

Pred dnevi je Washington Post, eden vodilnih globalnih medijev, ki širi paniko, da je Zemlja zaradi neodgovornega človeka tik pred neizbežno podnebno katastrofo, objavil članek z naslovom: Najbolj severno mesto na Aljaski beleži najtoplejše zimske temperature doslej. Dokaz? En topel dan.

Washington Post je uporabil en topel dan kot dokaz, da človeška uporaba naravnih virov povzroča hitro segrevanje Aljaske, piše portal American Thinker.

»Na severnem koncu Aljaske je mesto Utqiagvik v ponedeljek doseglo najtoplejšo temperaturo, ki so jo kdaj opazili med novembrom in marcem. Živo srebro se je dvignilo do 4,4 stopinje Celzija,« je zapisal Washington Post.

Seveda niso zapisali, da je bila taka temperatura en sam dan, kajti v naslednjih petnajstih dneh je bila tamkajšnja temperatura minus 16,6 stopinje Celzija. In je bila povsem normalna za ta čas.

»Propagandisti so izbrali en topel dan, da bi spodbudili agendo, da je naša uporaba naravnih virov povzročila ekstra topel dan. Če bi uporaba premoga in nafte povzročila visoke temperature, bi ostale povišane, namesto da bi se takoj vrnile v normalno stanje. Če bi človeška uporaba premoga in nafte povzročila eksistencialno grožnjo segrevanja, potem Antarktika ne bi imela najhladnejše zime v zgodovini,« piše portal.

In res. V obdobju polarne teme, od aprila do septembra, je bila povprečna temperatura – 60,9 stopinje Celzija, kar je rekord za te mesece, je nedavno poročal nacionalni center za podatke o snegu in ledu (NSIDC). Za celotno antarktično celino je bila zima leta 2021 druga najhladnejša v zgodovini; temperature v juniju, juliju in avgustu so bile za 3,4 stopinje Celzija nižje od povprečja med letoma 1981 in 2010.

Kolikokrat so mediji namerno lagali, da je uporaba fosilnih goriv, ki naj bi povzročala globalno segrevanje, ogrozila preživetje polarnih medvedov? Ti medvedje nikoli niso umirali zaradi podnebnih sprememb; to ni bilo nič drugega kot prekomerni lov. Lansko leto so znanstveniki populacije polarnih medvedov opisali kot »cvetoče«. Razlog? Omejili so lov na severne medvede.

V bistvu zelena agenda ni nič drugega kot vladna namera, da bi ukradli denar ljudem in podjetjem ter ga prerazporedili v levičarske posebne interesne skupine in žepe politikov. Na žalost je večina novinarjev postala propagandistov, namesto preiskovalnih novinarjev, zaključi Jack Hellner na portalu American Thinker.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine