11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Katastrofa: sedaj padajo ovadbe tudi za izražena mnenja na Facebooku – vodja vaške straže v Beli krajini Blaž Zidar dobil vabilo na policijo!

Norija glede sovražnega govora dobiva čedalje bolj groteskne razsežnosti. Vodja vaške straže na območju Metlike Blaž Zidar je skupaj z ženo Natašo Zidar namreč dobil vabilo na policijo zaradi izraženega mnenja na Facebooku.

 

Kot je razvidno iz obvestila policije (TUKAJ) – javiti se morata na PP Metlika 17. oktobra, sicer ju bodo privedli prisilno – gre za ovadbo v zvezi s širjenjem nestrpnosti. Sporna naj bi bila objava na facebooku 19. Septembra na profilu Nataše Zidar: »Gremo, Slovenci, orodje v roke, pa na mejo, ko tam počistimo nevladne švercerje 2x žganih, potem pa še v parlamentu zrihtamo te k.rbe lopovske levajzeljske, pol bo pa mir… gremo akcija«. Pod vabilo na policijsko zaslišanje se je podpisal kriminalist mag. Metod Jerman.

Za zdaj še niso znane okoliščine, v katerih je objava nastala. Je pa znano, da sta imela zakonca Zidar že v preteklosti težave zaradi izobešanja zastave z modrim orlom, ki jo je prijavil eden od sosedov. Očitno pa je problem objave na FB predvsem v neposrednem pozivu k civilnemu uporu, česar pa se Šarčeva vlada in njeni botri zelo bojijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine