16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Kamorkoli stopi, se konča klavrno

Piše: A.H. (Nova24tv)

Ni dolgo trajalo, da je nekdanja poslanka Levice “pokazala svoj pravi obraz”. Eden od ustanoviteljev omenjene stranke, Rok Gros, je podal svoj odstop. Trdi, da je bilo izdano njegovo zaupanje, hkrati pa je poudaril, da mu je “povsem jasno, zakaj so Violeto Tomić vrgli ven iz Levice”.

Ustanovitelj Rok Gros je v izjavi za javnost zapisal, da je odstopil iz “triumvirata” nekakšne vodstvene strukture stranke Nič od tega. Vodji stranke sta še aktivist Boris Žulj in nekdanja poslanka Levice Violeta Tomić. V nadaljevanju je pojasnil, da je bila stranka, ki je bila javnosti prvič predstavljena marca letos, projekt, na katerem je Gros gradil dlje časa.

Jasno je, zakaj so jo vrgli iz Levice
“Zaradi nekaterih razlogov, ki jih trenutno še ne bom imenoval, sem nato za deset let dal projekt na mirovanje in ga lansko leto znova zagnal z ljudmi, ki sem jim takrat zaupal. Žal so zelo grdo izdali to zaupanje,” je zapisal. Meni, da “velika večina ljudi, ki sedaj sestavljajo to stranko in oba, ki jo sedaj vodita, ne bi nikoli smela biti blizu odločanja o pomembnih stvareh, kaj šele, da bi kdaj vodila državo. Mi je tudi povsem jasno, zakaj so Violeto vrgli ven iz Levice,” je bil kritičen.

“Nikoli si nisem mogel predstavljati, da ti ljudje, ki jih javno zagovarjaš desetletja, jim pomagaš, daš za moje pojme velika finančna sredstva za pomoč in jim nameniš ogromno volonterskega časa, zarinejo nože v hrbet,” je nadaljeval in dodal, da se opravičuje vsem, ki so na njegov poziv dali glas ali podpis za ustanovitev in na volitvah. “Bil sem naiven in sem verjel v ljudi, ki so se na koncu izkazali za zelo pokvarjene,” je zaključil.

Že dejstvo, da se je znova podala v kandidaturo za evropske volitve, je nakazalo, da ima nekdanja poslanka Levice velike ambicije. Tomičeva, ki je s svojimi javnimi nastopi pred petimi leti mednarodno osramotila Slovenijo, je letos želela postati evropska poslanka, glede na zapisano, pa je imela očitno še bolj ambiciozne cilje. Kaj točno se je zgodilo, Gros ni pojasnil, a je bilo med komentarji njihovih podpornikov vidno razočaranje, zahtevajo širšo obrazložitev, ena od aktivnih podpornic pa je zapisala: “K sreči se vas je začutilo dovolj zgodaj, da me ne bo mučilo nič, saj sem svoje delo pošteno in dobro opravila, medtem ko so sedaj znani drugi hlepeli po materialnih dobrinah in slavi. Ne kličite me več, hinavci. Ne pišite mi. Ne želim vas več poznati. Vsem, ki so garali, želite “usrati” imena. Da vas ni sram. Meni je žal, da sem ponovno zaupala in nasedla.”

Zaupanje je izdala tudi v Levici
Gros je jasno poudaril, da je šlo za izdanje zaupanja, kar prav tako ne preseneča. Spomnimo, da je takratni koordinator stranke Luka Mesec ob njenem izstopu iz Levice leta 2022 prav tako dejal, da so “to odločitev v stranki sprejeli tudi zaradi delne izgube zaupanja”. Sama je bila takrat kritična do delovanje stranke, ker naj bi bila po njenem daleč od tega, kar so na začetku gradili. Kot enega od razlogov je navedla tudi medgeneracijske razlike.

Kamorkoli stopi, se klavrno konča. Tudi na prejšnjih evropskih volitvah se je prikazala v luči katastrofalnih nastopov v javnosti in soočenjih v tujini, njena antipatičnost in sporne izjave so povzročile val zgražanja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine