4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Judit Varga: »Bruseljsko birokracijo moti to, da aktivistom skupnosti LGBTQ ne dovolimo v bližino otrok«

Piše: C. R.

Predlagam, da kar zadeva kritike, ki smo jih v preteklih dneh slišali v zvezi z Madžarsko, namesto nas govorijo dejstva: Ursula von der Leyen je še junija neformalno prosila za termin, da bi julija obiskala Madžarsko in z vlado podpisala sporazum o RRF, saj so bili pogovori, ki so o svežnju za okrevanje potekali na strokovni ravni, konstruktivni. Termin obiska je bil že dogovorjen, toda v vmesnem času je Državni zbor Madžarske sprejel zakon o zaščiti otrok.

Po tem so ustanove Evropske unije začele izvajati močan pritisk na Madžarsko, ker v madžarske šole in vrtce ne spustimo aktivistov skupnosti LGBTQ. Prisiliti nas hočejo, da bi dovolili, da se med našimi otroki izvaja seksualna propaganda. To je razlog, da se je sprejemanje svežnja zavleklo. Z madžarskim svežnjem za okrevanje ni bilo nikakršnih gospodarskih, strokovnih problemov. Bruseljsko birokracijo moti to, da aktivistom skupnosti LGBTQ ne dovolimo v bližino otrok.

Mi nikakor nismo hoteli tega konflikta. Gre preprosto za to, da smo zvesti samim sebi, da smo dosledni in da govorimo resnico, saj smo pri tem vprašanju na pravi strani: branimo pravice otrok in staršev. Tudi Litva je pred časom ravnala podobno.

Ob tem je treba pripomniti, da lahko na Madžarskem vsaka odrasla oseba svobodno izraža svojo spolno identiteto, na Madžarskem so svoboščine zagotovljene na najvišji, ustavni ravni. Zakon o zaščiti otrok nikogar ne diskriminira. Na Madžarskem vsak odrasel človek živi tako, kot sam želi. Na Madžarskem je doma svoboda.

Ne gre za madžarski spor, gre za evropski spor. Za vseevropski konflikt. Madžarski zakon nima evropske razsežnosti, spada med nacionalne pristojnosti. Tudi Listina EU o temeljnih pravicah določa, da spada vzgoja otrok med nacionalne pristojnosti. Unija naj se ne vmešava v to, kako na Madžarskem starši vzgajajo svoje otroke!

Vsota, ki je določena v skladu za okrevanje, pripada Madžarom, zanjo so delali, ne gre za donacijo. Madžarski RRF je pripravljen, imamo na voljo sredstva, da ga zaženemo.

Madžarsko gospodarstvo stoji na trdnih nogah, to je potrdila tudi Evropska komisija, ki za Madžarsko napoveduje 6,3-odstotno rast.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine